Mamă, ce mai vuiet, ce mai vaier, ce tu­nete și fulgere! Auzi tu, Guvernul îndrăz­nește să pună în discuție impozitarea pensiilor speciale, inclusiv cele ale magistraților, precum și a tuturor pensiilor care trec de 10.000 de lei lunar! Sacrilegiu, se pune în pericol independența justiției, se atentează la statul de drept! Consiliul Superior al Magistraturii a sărit ca ars, pro­mițând că va lupta până în pânzele albe, că va sesiza Curtea Constituțională și, dacă va fi nevoie, CEDO și toate organismele europene și internaționale. „În majoritatea statelor este instituită obligația constituțională de a garanta judecătorilor și procurorilor, la încetarea funcției, plata unei pensii al cărei nivel să fie cât mai apropiat posibil de nivelul ultimei remunerații, în acord cu jurisprudența europeană în materie. În jurisprudența Curții Constituționale a României, cu referire și la decizii ale instanțelor similare din alte state ale Uniunii Europene, s-a statuat constant și fără echivoc că eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților contravine principiului independenței justiției, fiind o măsură neconstituțională, dat fiind sta­tutul special al acestei categorii pro­- fesionale”, arată CSM în Comunicat. Nu, zău, chiar în majoritatea statelor? De ce nu ni se spune concret care state euro­pene au în constituțiile lor această obli­gație? Apoi, dacă se prevede că pensiile ma­gistraților trebuie să fie la un nivel „cât mai apropiat posibil”de cel al ultimei remunerații, cine are dreptul să stabilească acel „posibil”, nu cumva guvernele țărilor res­pective? Mai apoi, CSM spune că „măsurile echivalente, precum cele preconi­- zate, care în fapt ar diminua beneficiul și cuantumul pensiilor magistraților, reprezentând o eliminare mascată a acestora”. Păi, fraților, toate partidele care zic că apără independența justiției au acuzat PSD că nu elimină pensiile speciale, toate susțin sau se prefac că vor eliminarea acestora. Cei de la CSM vin cu veșnicul argument că judecătorii și procurorii trebuie să aibă venituri uriașe, inclusiv pensii, pentru că nu au voie să facă afaceri sau să aibă îndeletniciri care să le aducă venituri suplimentare. Mai pe românește, fiecare judecător sau procuror vrea să câștige tot atâta cât ar câștiga dacă ar avea voie să fie patroni sau directori la nu știu ce mega­afacere. Să-mi fie cu iertare, toți procurorii și judecătorii au capacitatea marilor aface­riști români de a dezvolta afaceri?
„Pensia de serviciu nu reprezintă un privilegiu, ci este justificată în mod obiectiv, constituind o compensație parțială a inconvenientelor ce rezultă din rigoarea statutului special căruia trebuie să i se supună magistrații și care impune obligații și interdicții pe care celelalte categorii de asigurați nu le au, fiindu-le interzise activități ce le-ar putea aduce venituri suplimentare, care să le asigure posibilitatea efectivă de a-și crea o situație materială de natură să le ofere după pensionare men­ținerea unui nivel de viață cât mai apropiat de cel avut în timpul activității, aspecte tranșate în repetate rânduri în jurisprudența Curții Constituționale”, mai zic cei de la CSM. Da, știm cum este cu jurisprudența Curții Constituționale, știm și cum membri ai Curții Costituționale au votat venituri uriașe pentru magistrați, având în creier zăngănitul cătușelor DNA! „Nu în ultimul rând, documentele internaționale stabilesc, printre alte importante măsuri pe care statele membre urmează să le adopte, și pe aceea de a veghea ca statutul și remunerația judecătorilor și procurorilor să fie pe măsura demnității profesiei lor și a responsabilității pe care și le asumă”. Ei, da, statutul și remunerația sunt pe măsura demnității profesionale, absolut toți judecătorii și procurorii din România, dar mai ales procurorii, au excelat prin demnitate și asumarea responsa­bilităților, așa că toți merită să huzurească pe banii poporului, chiar și după ce nu mai au responsabilități, fiind pensionari! „Apărând independența judecătorilor și pro­curorilor din România, Consiliul Superior al Magistraturii nu va tolera sub nicio formă afectarea statutului magistratului pentru a cărui prezervare va efectua toate demersurile care se impun, inclusiv sesizarea organismelor internațio­nale și a Curții Constituționale cu un conflict juridic de natură constituțio­nală”, transmite CSM.
Ce înseamnă că nu va tolera sub nicio formă? Îi va asmuți pe procurori să „deca­peze”, vorba Luluței, până când vor desco­peri ceva compromițător despre premier, miniștri, poate chiar Iohannis, dar, mai ales, judecători ai Curții Constituționale?
De fapt, mult clamata independență a procurorilor și judecătorilor se traduce prin dreptul acestora de a încăleca statul, de a decide cine intră la pușcărie și cine rămâne liber. Am mai spus-o și repet: din cauza partidelor politice care au acordat judecătorilor și procurorilor privilegii peste privilegii, doar pentru ca să nu le deranjeze, ci să păstreze ani în șir la sertar dosare eclatante, suntem la un fir de păr de situația în care s-a aflat Italia în perioada stăpânirii totale a statului de către Mafia din Justiție. Pentru a restabili cât de cât ordinea firească, Italia a plătit cu sângele unor magistrați și polițiști cinstiți, filmul „Caracatița” fiind inspirat din fapte reale. Sunt convins că nu din mare dragoste pentru adevăr și normalitate PSD-iștii vin și flutură steagul eliminării pensiilor speciale, mai exact, a scăderii acestora prin impo­zitare, ci, în primul rând, pentru că guvernul este într-o foame cumplită de bani și, în al doilea rând, din interes electoral. Cred că, din păcate, nu se va întâmpla nimic, că este vorba despre o simplă perdea de fum, care se va destrăma după alegerile preziden­țiale. Păi, nu i-a promis Dăncilă lui Iohannis că, de acum înainte, nimeni nu va mai pune în discuție legi referitoare la justiție?

Recomandările redacției