Cel mai bogat om din Danemarca şi-a pierdut trei copii în atentatul din Sri Lanka

0
198
Sri Lankan soldiers look on inside the St Sebastian's Church at Katuwapitiya in Negombo on April 21, 2019, following a bomb blast during the Easter service that killed tens of people. - A series of eight devastating bomb blasts ripped through high-end hotels and churches holding Easter services in Sri Lanka on April 21, killing nearly 160 people, including dozens of foreigners. (Photo by STR / AFP)

Trei dintre cei patru copii ai pro­prietarului magazinului online Asos, Anders Povlsen, au murit în atacurile teroriste din Sri Lanka, a anunţat un purtător de cuvânt al acestuia, potrivit Click.
Anders Holch Povlsen, în vârstă de 46 de ani, este cel mai bogat om din Danemarca, averea sa fiind estimată la 7,9 mili­arde de dolari, potrivit informaţiilor apă­- rute în publicaţia Forbes. În plus, acesta şi soţia sa, pe nume Anne Storm Pedersen, deţin circa 80.000 de hectare de pământ în Scoţia. Anders deţine afaceri și în România, unde a adus un aport de trei milioane de euro la capitalul unei companii bra­șo­vene, pe care o și administrează alătui de un ger­man, informeză transilvaniabusiness.ro. Fundaţia urmăreşte cumpărarea pentru conservare a pădurilor din judeţul Argeş.
Un purtător de cuvânt al acestuia a confirmat ştirea iniţială potrivit căreia mi­liardarul şi-a pierdut trei dintre cei patru copii în exploziile care au avut loc în Sri Lanka.
„Pot confirma că trei copii au fost ucişi. Nu avem alte comentarii şi vă rog să respectaţi dreptul la intimitate al familiei în aceste momente”, a declarat purtătorul de cuvânt. Acesta a refuzat să divulge identitatea copiilor şi nu a men­ţionat dacă şi alţi membri ai familiei omului de afaceri erau prezenţi în Sri Lanka în momentul atacului.
Bombardamentele care au avut loc în duminica Paştelui Catolic în Sri Lanka, vizând mai multe biserici şi hoteluri din zona capitalei Colombo au ucis peste 290 de persoane şi au făcut alte 500 de victime. Potrivit anchetatorilor, 13 suspecţi au fost prinşi, iar Organizaţia Stat Islamic a revendicat seria de atacuri. În urma exploziilor au fost identificaţi 36 de străini decedaţi, provenind din 9 ţări, precum Statele Unite ale Americii, marea Britanie, Danemarca, Pakistan, Maroc, India şi Ban­gladesh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.