În numărul trecut v-am pre­zentat cinci destinaţii de vis din România, considerate ca fiind cele mai frumoase locuri din ţara noastră. Continuăm lista cu alte cinci destinaţii absolut impresionante pe care merită să le vedeţi măcar o dată în viaţă.
Castelul Corvinilor din Hunedoara este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume. Puteţi vizita acolo Sala Cavalerilor, Turnul Buzduganelor, Sala Dietei, Turnul Capistrano, dar şi fântâna din curte, care se spune că ar fi fost săpată de prizonierii turci în schimbul libertăţii care însă nu li s-a acordat. Cu arhitectură gotică, castelul este cea mai mare construcţie medievală cu dublă funcţionalitate (civilă şi mi­litară) din România aflată încă „în picioare”.
Fundătura Ponorului. Dacă tot aţi ajuns în Hunedoara, nu rataţi Fundătura Ponorului, considerată „Raiul Fotografilor”. Este si­tuată în Parcul Natural Grădiştea Muncelului, unde se află şi Sarmisegetusa Regia, însă cu acces din sud. Munţi, pajişti de poveste, râuri şi multă linişte, Fundătura Ponorului este cu siguranţă un loc superb în care vă puteţi încărca bateriile.
Delta Dunării. Nu poate lipsi din acest top al celor mai frumoase locuri din România. Primăvara, totul se trezeşte aici la viaţă, soarele e blând, iar plimbările pe canale o splendoare. Potrivit descopera.ro, aici sunt consemnate 1.830 de specii de plante şi copaci, peste 2.440 de specii de insecte, 91 de specii de moluşte, 11 specii de reptile, 133 de specii de peşti, 320 de specii de păsări şi 44 de specii de mamifere.
Cu Mocăniţa pe Valea Vaserului. La Vişeu de Sus vă puteţi bucura de o plimbare inedită cu Mocăniţa. Locomotiva cu aburi construită după Primul Război Mondial doar pentru a transporta lemnul este în mod surprinzător folosită şi azi, în ciuda vârstei îna­intate. Acum doar pentru transportul turiş­- tilor, care nu sunt deloc puţini la număr. Punctul de pornire e din Vişeu de Sus, iar traseul se întinde pe 60 km, de-a lungul râu­lui Vaser, într-un peisaj absolut spectaculos.
Cazanele Dunării. Dacă vreţi să vă rupeţi pentru câteva zile de aglomeraţia oraşului şi să vă beţi cafeaua acompaniaţi de orăcăitul broaştelor, atunci mergeţi la Dubova, judeţul Mehedinţi, să vedeţi Cazanele Dunării. Reprezintă un sector din defileul Dunării, la trecerea prin Munţii Carpaţi, cu o lungime de circa 9 km. Puteţi face croaziere cu vaporaşul, puteţi vizita Peştera Veterani, Ponicova şi, bineînţeles, nu poţi rata Sculptura lui Decebal. Cu o înălţime de 55 m şi o lăţime de 25 m, e considerată cea mai mare sculptură în piatră din Europa. Click

Recomandările redacției