Centrul de Informare Turistică este la un pas de finalizare

0
104

centrul turisticLa Centrul de Informare Turistică din Baraţca lucrările sunt aproape de finalizare. Muncitorii fac ultimele retușuri.
Prin intremediul centrului se va facilita promovarea turismului în judeţ şi în comuna Păuliş.
Se vor putea afla informaţii tu­ristice despre localităţile comunei Păuliş, în ceea ce priveşte folclorul, tradiţiile şi meşteşugurile populare. Cetăţenii vor avea posibilita­tea să cunoască obiectivele turis­tice din comună, din Podgoria Aradului şi din România.
Printre obiectivele turistice ale comunei enumerăm: Monumentul Eroilor din Păuliş, Casa cu turn din Barațca, Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, Hotelul Rusco din Păuliş, Dealul Cetăţii din Cladova, ruinele vechii biserici medievale de pe Dealul Carierei din Cladova, Pensiunea societăţii Wine Princess şi Staţia de vinificaţie.
Obiectivele turistice din zona noastră: Muzeul Ioan Slavici din Şiria, Mănăstirea Maria Radna, cetatea de la Şoimos, Băile Lipova, vestitele crame de la Pâncota şi altele.
Festivităţi locale: Sărbătoarea Vinului în Podgoria Aradului la Pău­liş în luna septembrie, Comemorarea Eroilor la Monumentul din Păuliş în septembrie şi Ziua Recoltei la Sâmbăteni din octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.