Universitatea Aurel Vlaicu din Arad a fost ieri gazda primitoare a participanţilor la cea de-a cincea ediţie a simpozionului de comunicări ştiinţifice pe care-l organizează instituţia de învăţământ superior amintită din doi în doi ani. În marea aulă din Complexul M al universităţii (neîncăpătoare, totuşi), au fost prezenţi, alături de invitaţi, foarte mulţi tineri, cu precădere studenţi ai universităţii, dar nu numai. „Este remarcabil faptul că Aradul organizează un simpozion de comunicări ştiinţifice de o asemenea amploare şi o mândrie că Universitatea Aurel Vlaicu este gazdă pentru mari personalităţi din domeniul cercetării academice. Suntem, iată, la cea de-a cincea ediţie a simpozionului. Privind retrospectiv, calitatea comunicărilor a fost într-o creştere calitativă constantă, ceea ce crează premize favorabile pentru viitor dar ne şi obligă la menţinerea ştachetei la un nivel foarte ridicat”, a declarat înainte de deschiderea lucrărilor prof.univ.dr. Lizica Mihuţ, preşe­dinta Consiliului Academic al UAV.
Au fost invitaţi să participe la simpozion, şi au onorat invitaţiile, cercetători de la mari universităţi europene, dar s-a manifestat o emulaţie deosebită şi în rândurile corpului profesoral al universităţii şi printre studenţi. „La simpozion participă cercetători de la universităţi partenere ale universităţii noastre din Italia, Portu- galia, Serbia, Polonia şi din alte ţări europene, alături de cerce­tători români importanţi. Remarc cu bucurie interesul mani­- festat de studenţi faţă de acest eveniment şi suportul pe care l-a primit UAV pentru organiza­rea evenimentului. Tema dez­bă­tută este generoasă şi de mare actualitate. Toate acestea ne obligă să ne continuăm efortu­rile în direcţia creşterii calitative a actului educaţional universitar şi academic”, a declarat prof. univ dr. Ramona Lile, rector al UAV.
În alocuţiunile de salut, toţi invi­taţii au evidenţiat calitatea academică deosebită pe care a atins-o institu­ţia arădeană de învăţământ superior, reliefând totodată rolul crucial al educaţiei şi al cercetării în dezvol­tarea viitoare a societăţii în ansamblu şi a fiinţei umane în particular.

Recomandările redacției