Cererile PNL pentru liderii Parlamentului European

0
83

PNL le cere preşedintelui PE, Martin Schulz, şi preşedintelui PES, Sergei Stanishev, să se delimiteze de liderul PSD Liviu Dragnea, ca urmare a deciziei acestuia de a rămâne la şefia PSD, în pofida condamnării sale pentru fraudă electorală,practică ce pune sub semnul întrebării exerciţiul democratic, relatează Mediafax.

PNL susţine că indiferent de viziunile diferite pe care Partidul Socialiştilor Europeni şi Partidul Popular European le au asupra modului în care trebuie gestionate intereselor celor pe care îi reprezintă, ambele familii politice ştiu că „respectarea legilor se constituie în pilonul pe care s-a construit Uniunea Europeană”.

„Partidul Socialiştilor Europeni şi Partidul Popular European reprezintă cele mai puternice formaţiuni politice europene care au construit, practic, Europa modernă de astăzi. Marii lideri europeni au realizat, încă de la început, că dezideratele acestei Europe nu pot fi atinse decât prin libera voinţă a cetăţenilor, prin consolidarea democraţiei reale şi prin respectarea statului de drept. Indiferent de faptul că avem viziuni diferite asupra modului în care avem de gestionat interesele şi bunăstarea celor pe care îi reprezentăm, ştim că respectarea legilor se constituie în pilonul pe care s-a construit Uniunea Europeană”, susţin liberalii în scrisoarea transmisă liderilor europeni.

Liberalii afirmă că le-au transmis liderilor europeni această scrisoare pentru că PSD creează „un nou precedent care va afecta cu atât mai mult ideea de integritate, credibilitate şi moralitate a clasei politice româneşti”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.