Bogdan Chirițoiu, în vizită la Arad: „Zona unde putem da o mână de ajutor este cea a controlului privind ajutorul de stat, şi aici mesajul principal este: se găsesc soluţii!”

0
198

Palatul Administrativ este, în zilele de 9 și 10 aprilie, gazda unei importante delegații a Consiliului Concurenței, conduse de președintele Bogdan Chirițoiu.Vizita prilejuieşte o serie de întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale și şi cu cei ai mediului de afaceri.

„Ne vedem cu autorităţile publice ca să înţelegem care sunt problemele lor şi mai ales unde putem noi să-i ajutăm. În general, zona unde putem da o mână de ajutor este cea a controlului privind ajutorul de stat şi aici mesajul principal este: se găsesc soluţii! Indiferent ce probleme sunt, vom găsi soluţii. Dacă există proiecte şi bani pentru ele, nu regulile de ajutor de stat sunt cele care vor sta în calea realizării proiectelor. Totul este să fie identificate nevoile comunităţii şi să existe fonduri pentru ele.
În al doilea rând, ne vedem, cu firmele din judeţ şi venim în întâmpinarea lor cu o scurtă prezentare privind logica legii concurenței și principiile ei de bază. Vom analiza câteva exemple de cazuri şi sancţiuni pentru a ajuta firmele să nu greşească”, a declarat, cu această ocazie, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenţei.

Programul vizitei de la Arad a inclus şi o serie de seminarii, reprezentanţii Consiliului Concurenţei prezentând aspecte concrete ale politicii concurenţei şi condiţiile în care pot fi accesate ajutoarele de stat și fondurile europene.

Ziua de miercuri, 10 aprilie 2019, este rezervată unei întâlniri între reprezentanții Consiliului Concurenței si conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Se vor discuta perspectivele de încheiere ale unui parteneriat între autoritatea de concurență și facultățile de specialitate, respectiv centrele de cercetare ale universității.

De asemenea, va fi organizat un Seminar științific, cu participarea cadrelor didactice și a studenților, prilej cu care experți ai Autorităţii vor sustine prezentări privind politica de concurenţă la nivel european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.