Cinci sirieni ascunşi într-o autoutilitară au fost depistaţi la frontieră

0
68

migranti

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit într-o autoizotermă condusă de un cetăţean bulgar, cinci migranţi sirieni ascunşi într-un spaţiu special amenajat, în spatele banchetei.

O echipă formată din poliţişti de frontieră de la Serviciul Teritorial P.F. Arad a oprit la control, pe comunicaţia Arad – Nădlac pe  cetăţeanul bulgar Andrez A., în vârstă de 40 ani, şofer al unei autoizoterme înmatriculate în Bulgaria. Acesta a declarat că se deplasează în Germania pentru a achiziţiona anvelope auto, deşi mijlocul de transport era destinat transportului de mărfuri perisabile, fapt care a trezit suspiciuni.

Cu ocazia controlului fizic al microbuzului, poliţiştii de frontieră au constatat o diferenţă între lungimea spaţiului de încărcare şi lungimea totală a compartimentului marfă, motiv pentru care s-a trecut la un control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse într-un spaţiu special amenajat în spatele banchetei din dreapta, cinci bărbaţi.

Şoferul împreună cu cele cinci persoane au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, pentru cercetări.

În urma acestora, a rezultat faptul că persoanele descoperite ascunse sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani şi intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

„Poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit cetăţenilor sirieni acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului bulgar pentru trafic de migranţi, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun la finalizarea cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.