Cincisprezece irakieni au încercat să treacă granița „la pas”

0
144

Cincisprezece migranți au fost depistați la graniță, în timp ce se deplasau pe câmp înspre teritoriul Ungariei. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare, au desfășurat o acțiune pentru combaterea migrației ilegale în urma căreia a fost depistat un grup format din cincisprezece cetăţeni irakieni care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competență. În cadrul  acțiunii, polițiștii de frontieră au observat, în zona de responsabilitate, mai multe persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre teritoriul Ungariei. Echipajele mobile au intervenit cu operativitate depistând la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, printre culturile din zonă, cincisprezece persoane.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul Sectorului P.F. Vărşand, unde, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cetăţenii sunt din Irak, dintre care 10 femei, 4 bărbaţi şi un minor, cu vârste cuprinse între 16 şi 40 de ani. În cadrul verificărilor, cetățenii irakieni au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei. „Având în vedere aspectele constatate, în cauză se efectuează cercetări faţă de cetăţenii irakieni pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun”, a declarat Filip-Ionuț Matei, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.