Deşi există printre aceştia şi persoane care şi-au făcut debutul în politică mai târziu, fie în timpul guvernului Năstase sau chiar începând cu anul 2008, majoritatea preşedinţilor comisiilor parlamentare sunt oameni cu experienţă în politică de cel puţin 15 ani.

 

În perioada următoare, printre cele mai importante decizii pe care aceştia va trebui să le ia sunt nu­mirea şefilor şi a conducerii Au­torităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF – care va reuni comi­siile pen­tru supra­veghere a asigurărilor, a siste­mului de pensii private, precum şi a valo­rilor imobiliare), toate autorităţile de supra­veghere financiară active de până acum fiind desfiinţate, cu excepţia celor ce ţin de BNR, precum şi numirea mem­brilor ASF.

 

De asemenea, în 2014 expiră mandatul conducerii BNR şi vor fi noi numiri. Preşedinţii comisiilor parlamen­tare se vor ocupa în acest mandat de apro­barea unora dintre cele mai importante legi propuse de Guvern, precum cea a bugetului de stat, legea sănătăţii sau cea a asigurărilor sociale.

Sursa: Media Fax Economic

Recomandările redacției