Cine trece de filtrul lui Laszlo Balint la UTA?

0
81

Locul 13 la finalul sezon 2018-2019, sub echipe ca Luceafărul Oradea, Metaloglobus, Daco-Getica sau ASU Poli, e un rezultat mai mult decât modest pentru UTA. Sigur, au cântărit enorm problemele de sănătate ale lui Ionuț Popa, care a făcut un pas înapoi încă de la mijlocul lunii martie, de atunci „roș-albii” mai adăugând în clasament doar 12 puncte din 39 posibile! Doar două formații, Farul și Pandurii, se mai află între „Bătrâna Doamnă” și linia de retrogradare, iar conducerea clubului trebuia să intervină cumva.
Cu două runde înainte de finele stagiunii, odată obținută salvarea matematică, „oficialii” arădeni au oficializat numirea lui Laszlo Balint pe banca tehnică. Deocamdată, acesta a optat pentru stafful cu care a mai lucrat la Metaloglobus și Snagov, umând să facă și o mini-revoluție și la nivel de lot. Singura achiziție certă este cea a portarului Florin Iacob, dar se lucrează intens la „lista” de cumpărături chiar în aceste zile.
Dar, care sunt fotbaliștii care au trecut de filtrul noului antrenor, sau cel puțin de primul dintre ele și vor fi chemați și la reunirea de pe 25 iunie? Din informațiile noastre, ar fi
10-11, majoritatea juniori. David Miculescu, Denis Hrezdac, Alexandru Oroian, Răzvan Ivan și Ionuț Gavrilă, plus Rafael Zamfir, ca al treilea portar ar face parte din lotul lărgit. În schimb, numele la nivel de seniori sunt, din câte se pare, destul de puține. Alex Manea, Alex Ciucur și Cipri Rus sunt sută la sută bătuți în cuie, mici semne de întrebare fiind în dreptul lui Alin Șeroni, Cristi Melinte și Ionuț Neagu. Deși mai au contracte valabile până în vara lui 2020, aceștia ar avea oferte bune și de la alte echipe și, în plus, conducerea clubului are și opțiunea să renunțe la ei încă de acum. Totul depinde de dorința lui Balint și, probabil, de ce jucători va reuși să aducă pe posturile ocupate de aceștia. În schimb, soarta lui Bodo Kanda pare a fi pecetluită după abaterile disciplinare din ultima lună, fiind șanse mari ca înțelegerea acestuia cu UTA să se încheie mai repede.
Apoi, dintre fotbaliștii care rămân fără contract în această vară, probabil niciunul nu va mai continua în „alb-roșu”. Vorbim despre portarii Orlic și Bodea, fundașul El Hasni și mijlocașii Matei și Coulibaly. Acesta din urmă oricum este accidentat, a plecat în Franța și, nemaifiind sub contract cu clubul, își poate alege orice viitor.
Urmează „lotul” fotbaliștilor tineri care nu mai sunt juniori la Liga 2-a începând din vară, dar care mai sunt legați prin contract de UTA sau Ateltico. Vorbim despre Iuga, Copaci, Costin, D. Popa și Stahl, cu șanse mici de a mai lucra și cu Laszlo Balint. Poate doar Stahl va mai primi o șansă, fiind și cel mai tânăr dintre toți (născut în anul 1999), pentru restul urmând – probabil – să se caute variante de împrumut poate chiar la alte formații de Liga a II-a.
Chiar dacă e vacanță pentru jucători și antrenori, prima săptămână din luna iunie e caldă, activă, pentru conducătorii „Bătrânei Doamne”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.