Cinematograful din Grădiște se redeschide după 27 de ani

0
156

După 27 de ani, cinematograful din cartierul Grădiște se va redeschide sâmbătă, 29 aprilie. „Băiatul și bestia“ (The boy and the beast) este primul film care va fi proiectat la cinematograful din cartierul Grădiște, după o perioadă de 27 de ani, timp în care clădirea, care a fost abandonată de Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor România Film (RADEF), a fost preluată de muni­cipalitatea arădeană.
Arădenii vor putea urmări filmul „Băiatul și bestia“, o animație HD, ce va rula sâmbătă, 29 aprilie, la ora 11.00. Intrarea este liberă.
Cinematograful se redeschide după ce a fost reabilitat de către  municipalitate, lucrări care s-au încheiat anul trecut. Proiecția de la cinematograful din Grădiște face parte dintr-un program inițiat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociația CitiZenit, care are ca scop, pe termen lung, revitalizarea cinematografelor arădene.
Cinematograful Arta, cinema­tograful din cartierul Grădiște și cinematograful din cartierul Gai (fostul cinema „Solidaritatea”) au fost preluate de Primăria Munci­piului Arad și aduse la standardele actuale de proiecție.
Cinematograful din cartierul Grădiștea, cunoscut ca Cinemato­graful CFR, a fost construit în perioada interbelică (1920 – 1930). Din anul 1990 a fost închis de RADEF.
Acum cinci ani, Primăria Municipiului Arad a preluat clădirea de la RADEF, iar în 2016, în urma unui proiect de investiii, a fost transformată într-un centru cultural modern unde vor putea fi vizionate filme și vor putea fi organizate spectacole.
Sala este prevăzută cu scenă, iar în spatele clădirii a fost amenajat un ecran mare, unde vor putea fi vizionate filme în aer liber.
La aproape 1,67 de milioane de lei s-au ridicat lucrările de reabilitare și dotare cu echipamente moderne și au cuprins asigurarea utilităților (apă, canalizare, gaz, energie electrică), consolidarea și refacerea parțială a etajului și a planșeului peste parter, termoizolarea clădirii, repararea acoperișului, refacerea finisajelor interioare și exterioare, înlocuirea tâmplăriei interior/exterior, recompartimentări interioare pentru amenajarea de grupuri sanitare, magazie, birou administrativ, refacerea instalațiilor de iluminat și de climatizare, dotarea cu mobilier și aparatură modernă de proiecție și sonorizare.
De asemenea, s-au mai reali­zat lucrări la Grădina de Vară a cinematografului, respectiv re­fac­erea ecranului de proiecție, construirea a două grupuri sani­tare noi și reamenajare exteri­oară.
Cinematograful Grădiște este situat pe strada Petru Rareș, la numărul 25.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.