CJA a făcut un pas important pentru modernizarea drumului Arad-Şiria-Pâncota-Buteni

0
180

La final de an, arădenii au primit o veste bună, mult așteptată. S-au făcut demersuri majore pentru proiectul de modernizare a unuia dintre cele mai importante drumuri județene, Arad-Şiria-Pâncota-Buteni, în lungime de 69 de kilometri. Contractul de proiectare tehnică pentru modernizarea drumului a fost parafat la Consi­liul Județean.
Preşedintele Iustin Cionca şi vicepreşedintele Sergiu Bîlcea au semnat cu SC Starcom Exim SRL din Cluj-Napoca contractul de servicii de proiectare tehnică. În cadrul contractului se va elabora documentaţia tehnico-economică. SC Starcom Exim va asigura şi asistenţa tehnică din partea proiectantului, adică urmărirea execuţiei lucrării.
drumProiectul are o valoare de 141,7 milioane de lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean este de aproximativ patru mili­oane de lei – cofinanţare şi cheltuielile neeligibile. „Anul acesta a fost un an de muncă intensă în Consiliul Judeţean pentru elaborarea şi depunerea proiectelor de modernizare a 245 km de drumuri judeţene, a proiectelor de realizare a unui nou pod peste Mureş şi a unui pasaj peste calea ferată în zona Vladimirescu. Valoarea totală a acestor proiecte depuse spre finanţare prin Programul Operaţional Regional, transfrontalier şi Programul Naţional de Dezvoltare Locală este de peste 145 de milioane de euro. Vom moderniza drumurile Arad-Şiria-Pâncota-Bu­teni, Sânpetru German-limită judeţ Timiş, Curtici-Macea-Sânmartin, Nădab-Zărand-Se­leuş, Sânmartin-Olari-Caporal Alexa, Bârsa-Moneasa-limită judeţ Bihor. Vom depune spre finanţare finalizarea şoselei de centură a municipiului Arad. Regret că Guvernul a decis să nu finanţeze şi reabilitarea drumurilor DN 79-Mişca-Apa­teu-Berechiu, Gurahonţ-Dieci-Buteni, Lipova-Şiştarovăţ-Cu­­- vejdia, Târnova-Tauţ, în total aproximativ 80 km, pentru că ar fi reprezentat o investiţie importantă pentru cetăţenii din zonă”, a spus Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Proiecte de 145 de         milioane de euro
Modernizarea drumului judeţean Arad-Şiria-Pâncota-Buteni va facilita accesul înspre municipiu şi oraşele Sebiş şi Pâncota, spre obiectivele turistice din judeţul Arad, respectiv staţiunea Moneasa, Căsoaia, lacul Tauţ, Podgoria Aradului. Vicepreşedintele Sergiu Bîlcea a subliniat că, după elaborarea documentaţiei tehnice, lucrările la drumul jude­ţean Arad-Şiria-Pâncota-Buteni vor începe efectiv la sfârşitul anului 2018. Lucrările se vor derula pe parcursul a trei ani. „Prioritatea mea absolută este modernizarea drumului ju­de­ţean Arad-Şiria-Pâncota-Bu­teni, aşa cum am anunţat la începutul mandatului nostru. Facem un pas important pentru începerea efectivă a lucrărilor, în anul 2018. Faptul că într-un an de zile am realizat proiecte în valoare de 145 de milioane de euro pentru drumurile judeţene demonstrea­ză că respectăm arădenii şi pro­- gramul administrativ pe care ni l-am asumat. Nu în ultimul rând, am avut în vedere creşterea siguranţei în trafic pe un tronson periculos”, a declarat vicepreşedintele Sergiu Bîlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.