spital cja Mai multe proiecte de hotărâre ce vor fi supuse aprobării în Consiliul Județean anunță noi investiții în Spitalul Județean și secțiile acestuia. Administrația județeană face pri­mele demersuri – cele de realizare a documen­tațiilor tehnico – economice pentru amenajarea Secției de Pediatrie și Neuro psihiatrie infantilă (NPI) ale Spitalului Județean. De asemenea, se pregătesc lucrări de arhitectură peisagistică și amenajare de spații verzi, atât în incinta Spitalului Județean, cât și a Secției TBC a acestuia, care se construiește în Cartierul Grădiște din municipiu.
„Având în vedere lipsa de spaţii cu destinaţie medicală, se propune amenajarea clădirii C10 a imobilului, în care în prezent funcţionează două secţii me­dicale: Pediatrie 1 şi Boli Infecţioase Copii. Lucrările de amenajare constau în principal în supraetajarea clădirii existente astfel încât clădirea va avea un regim de înălţime D+P+2E. În clădirea reamenajată îşi va desfăşura activitatea Secţia Pediatrie 1 şi Compartimentul Neuro Psihiatrie Infantilă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, urmând ca Secţia de boli infecţioase copii să fie mutată într-o nouă locaţie“, se menționează în documentațiile CJA privind amenajarea secțiilor, ce vor fi supuse aprobării. În total, vor fi 53 de paturi, din care 38 de paturi pentru Secția de Pediatrie 1 şi  15 paturi pentru compartimentul N.P.I. Investiția va costa administrația județeană aproape 15 milioane de lei, adică, peste 3,39 de milioa­ne de euro, iar la capitolul finanțare este menționată ca sursă doar bugetul județului.
Investiția „lucrări de arhitectură peisa­gistică a spațiilor verzi în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad” va costa 186.823 de lei și se va realiza pe o suprafață de 2.882,50 de metri pătrați. Aici vor fi plantați 75 de arbori și arbuști ornamentali, ce vor beneficia de un sistem de irigare.
Pentru „amenajare spații verzi la secția TBC din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad“, autoritățile vor avea de plătit peste 480.000 de lei, pentru o suprafață totală de 2.580 de metri pătrați. Pe aceasta, aproape 1.000 de arbori și arbuști vor fi plantați și de asemenea se va realiza și un sistem propriu de irigare. În amebele locații, proiectele de amenajare vor dura șase luni. Amenajarea spațiilor verzi este o condiție esențială la unitățile de tratament TBC.  Proiectele de hotărâre intră lavot în CJA, în ședința de pe 28 septembrie.

Recomandările redacției