Clădirile nerecondiționate recidivează: bucăți dintr-un balcon au căzut la picioarele trecătorilor

0
356

 Cerneala articolului nostru apărut în ziarul de azi, nici nu a reușit bine să se usuce că una dintre clădirile situate în centrul orașului, a mai lepădat câteva zeci de kilograme de piatră, azi, direct pe trotuar, ca o replică apărută împotriva articolului „Pericol – Atenție! Cade tencuiala Aradului!”.

Fără a deține vreun mesaj de avertizare la vedere, însă cu bucăți desprinse la timp și ne la timp, din balconul clădirii au mai căzut azi pietre.

Acum vreo 20 de minute a trecut o colegă pe aici și mi-a spus că era să cadă pe ea bucățile de piatră. Vorbeam la telefon între timp”, a mărturisit un trecător.

La mai puțin de zece minute după incident un echipaj de la Poliția Locală și-a făcut apariția și a securizat zona, împrejmuind cu bandă. Polițiștii locali au rămas pe poziții, atenționând atât trecătorii cât și pe cei care ieșeau pe una din cele două porți de sub balconul clădirii.

Amenințările din centru
Imobilul cu pricina este situat pe Bulevardul Revoluției la numărul 87, între două localuri vizitate zilnic de către clienți. Redacția Glasul Aradului se află în apropierea clădirii de la numărul 87, dar și în apropierea clădirii de la numărul 73, notorietatea căreia e cunoscută și de către oficialii Primăriei Arad, pentru amenințările aduse la adresa trecătorilor.

Pe Bulevardul Revoluției la numărul 73 a căzut chiar ieri o bucată. E pericol public!”, a declarat un trimis al Primăriei Arad.

Sunt mai multe nereguli legate de imobilele din centrul Aradului, însă una dintre priorități ar trebui să fie renovarea clădirilor care parcă „strigă după recondiționare”, asta nu doar pentru a intra în normalitate, dar, mai mult, pentru siguranța arădenilor.

Ce mai așteaptă Primăria? Cine mai trebuie să moară pentru ca angajații ei să ia măsuri? Dacă ei sau cineva drag lor ar trece printr-un scenariu mai puțin dorit, poate că numai atunci ar acționa”, a spus un angajat din zonă.

Felicia-Livia Pădureț 

Claudiu Mariș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.