CNSAS îl contrazice pe preşedintele Iohannis

0
597

 

Preşedintele Klaus Iohannis a respins, miercuri, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a o numi pe Adina Florea procuror şef al DNA. Propunerea este respinsă pentru a doua oară, iar motivul invocat este că documentaţia nu conţine dovada că Florea nu a colaborat cu Securitatea, conform Mediafax.

”Ţinând seama de faptul că atestarea îndeplinirii condiţiilor legale pentru numirea procurorilor în funcţii de conducere se realizează în formele şi în modalităţile prevăzute de lege, inclusiv în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, şi luând act de faptul că, în continuare, documentaţia transmisă nu conţine dovada care să ateste îndeplinirea condiţiei prevăzute la art. 48 alin. (10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informaţii înainte de anul 1990 şi nici să nu fi colaborat cu acestea”, se arată în scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis adresată lui Tudorel Toader.

CNSAS reacţionează prompt

În cazul Adinei Florea, respinsă a doua oară de preşedinte pentru şefia DNA, a fost emisă o adeverinţă din 2009 de necolaborare cu Securitatea, care a fost menţinută şi în 2017, a reiterat Constantin Buchet, preşedinte Colegiu CNSAS.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.