Complexul Muzeal va colabora cu o asociație de turism, pentru promovarea Aradului prin diverse proiecte

0
505

Complexul Muzeal Arad a încheiat un acord de parteneriat cu o asociație de turism. Asociația Turism Alternativ Arad are în aplicare un program privat de promovare turistică a Aradului – Arad Free Tours. Acordul are ca scop principal îmbunătățirea calității turismului cultural în Arad dar și promovarea cât mai eficientă a patrimoniului cultural al Aradului.

Astfel, în perioada imediat următoare, Complexul Muzeal Arad și asociația vor demara proiecte comune și acțiuni destinate turiștilor.

„Și în trecut, în cadrul Muzeului din Alba Iulia unde am activat, am crezut în astfel de parteneriate între instituțiile de stat și actorii din rândul ONG-urilor. Vreau să aduc acest model și în Arad! Sunt anumite componente în dezvoltarea unui Muzeu care se pretează foarte bine la astfel de colaborări. Cred că putem să ne dăm mâna într-o mulțime de proiecte care vor fi benefice atât pentru cele două părți cât mai ales, pentru beneficiarii actelor de cultură pe care le gândim acum, cetățenii Aradului și bineînțeles, turiștii. Sperăm că aceștia ne vor vizita de acum încolo în număr tot mai mare! Depinde numai de noi!”, a susținut Constantin Inel, directorul Complexului Muzeal Arad.

Asociația Turism Alternativ Arad a fost lansată în 2013 și a oferit de atunci arădenilor și turiștilor care vizitează orașul tururi ghidate gratuite realizate de ghizi locali. În 2017 aceasta a fost parte din proiectul de relansare a Săgeții Verzi, voluntarii asociației fiind cei care au asigurat partea de ghidaj în cadrul călătoriilor cu trenul istoric în Podgoria Aradului.

Printre proiectele Complexului Muzeal Arad și Arad Free Tours se numără lansarea unui tur de arhitectură pentru arădeni, în cadrul căruia acestora le va fi prezentat patrimoniul construit al Municipiului Arad dar și realizarea de tururi ghidate prin expozițiile permanente ale Muzeului în cadrul acțiunilor prilejuite de Noaptea Muzeelor.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.