La sfârșitul săptămânii trecute, o sumedenie de activități culturale au fost organizate în județul nostru, dar programul artistic de pe Valea Crișului a fost într-adevăr unul deosebit. Este firesc să ți se umple sufletul de bucurie când vezi câtă lume a strâns spectacolul pregătit de administrație. Programul organizat de Primăria comunei Buteni, Consiliul Local, Consiliul Județean și Centrul Cultural a reunit artiști de renume.

La Buteni, a fost o vreme superbă, deși organizatorii s-au pregătit din timp, amenajând un cort unde a fost instalată scena și băncile pentru spectatori, astfel că administrația comunei a fost pregătită pentru orice condiții meteorologice. „Colectivul Primăriei este alături de mine, suntem uniți. De asemenea, veți observa că cetățenii au venit în număr mare, însoțiți de copii, dar și de cei vârstnici, pentru a vedea spectacolul și focul de artificii”, a precizat ing. Mircea Braiți, primarul comunei Buteni.

Artiști de elită, pe scena de la Buteni

Pentru că au fost invitați și la alte evenimente culturale, soții Cornelia și Lupu Rednic au urcat printre primii pe scenă, însă au creat o atmosferă incendiară, stârnind ropote de aplauze în public. Toți cei care au urcat pe scenă au fost primiți cu căldură de spectatori. Pe scenă au mai urcat Ansamblul Pădureanca din Chisindia, soliștii Lavinia Goste, Marius Zorilă, Orchestra Frații Șandru, renumiți prin faptul că prezintă publicului cântece din mai multe zone ale țării. Au mai interpretat Felicia Costa, Cosmina Brădean, o tânără solistă al cărei nume devine tot mai sonor, datorită cântecelor specifice folclorului de pe Valea Crișului. Voichița Suba, o frumoasă prezentatoare, dar și solistă de muzică populară a fost urmată în încheierea programului de Ramona și Petrică Vița, care au interpretat frumoase doine din zona Banatului.

Invitați de seamă, la zilele comunei

La Zilele Comunei Buteni, au participat oaspeți de seamă, primari din mai multe localități din județ, și numeroși invitați din zona Văii Crișului, însă nu au lipsit nici politicieni de la sărbătoarea comunei Buteni. L-am întrebat pe edilul-șef cum a decurs organizarea unui asemenea eveniment. „Am început din timp organizarea sărbătorii comunei noastre, acum am avut emoții să decurgă totul așa cum era planificat, dar mulțumesc lui Dumnezeu, programul a decurs foarte bine, așa cum ne-am așteptat. Țin să mulțumesc celor care ne-au fost alături și celor care au participat la sărbătoarea comunei noastre”, a precizat primarul Mircea Braiți. Am stat de vorbă și cu cetățenii care ne-au spus opiniile lor despre cei din administrație. „Felicitări domnului primar Braiți pentru organizarea acestei serbări. Este un primar vrednic și harnic și se zbate pentru noi cetățenii”, a precizat L.C., în vârstă de 53 de ani. „Deși sunt mai mulți organizatori, sufletul acestei sărbători a comunei este primarul Mircea Braiț. Aici și dacă mergi la Primărie pentru un document, oamenii sunt foarte cumsecade și totul se rezolvă foarte rapid”, a mai spus un localnic. Sărbătoarea comunei Buteni a adunat multă lume, din toate colțurile județului, prin programul artistic variat și bogat, program care a culminat cu un foc de artificii de zile mari.

La evenimentele prilejuite de Zilele Comunei Buteni au participat primarul comunei Șilindia, Rovin Mariș, primarul comunei Chisindia, Ionel Pașca, primarul comunei Tauț, Florin Lela, primarul comunei Hășmaș, Cornel Popa, primarul comunei Tîrnova, Florin Farcașiu, primarul comunei Ignești, Marinel Urs, primarul comunei Brazii, Nicușor Vesa, primarul orașului Curtici, Bogdan Ban, primarul comunei Zăbrani, Marian Toader, primarul comunei Cărand, Gligor Costuț și fostul primar al orașului Sebiș, Gheorghe Feieș. De asemenea, la Zilele Buteniului au fost prezenți cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar și Sergiu Bîlcea, senatorul Ioan Cristina și deputatul Florin Tripa, precum și mai mulți consilieri județeni.

Voicu Sida

 

Recomandările redacției