În comuna Păuliș prezența la vot a fost mai mare ca în turul întâi

0
124

primar Paulis Nicoara primaria PaulisAșa după cum se știe, duminica trecută (16.11.2014) a avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale. Cei doi candidați rămași în competiție au fost, în ordinea voturilor obținute în turul întâi: Victor Ponta – premier și președintele PSD și Klaus Iohannis – primarul municipiului Sibiu și președintele PNL și lupta electorală se anunța strânsă. În plus,  în primul tur electoratul din diaspora a fost pus în neașteptata situație de a nu putea vota în totalitate, secțiile de vot dovedindu-se total insufieciente, datorită defectuoasei estimări făcută vizavi de numărul celor din diaspora doritori să voteze. Ele au fost luate cu asalt de românii aflați la muncă în țări precum Anglia, Franța, Germania, Spania, Italia, Belgia, Portugalia ș.a. ceea ce generat nemulțumiri masive și în țară. Deoarece printre cei plecați afară se află și mulți arădeni – aceștia având acasă părinți, bunici, frați, surori și alte numeroase rude – era de așteptat ca și în cadrul votanților din județul Arad să se             înregistreze oarecare „agitație“, aș­teptându-se o mai mare prezență la vot.
În comuna Păuliș votanții au fost categoric mai mulți în turul doi, după cum se poate vedea din situația pe care am primit-o din partea administrației și pe care o redăm mai jos.
Prezența la vot, deosebită
Duminica trecută cetățenii cu drept de vot din comuna Păuliș s-au prezentat la urne pentru alegerea președintelui României. Din totalul de 3.564 de cetățeni cu drept de vot din comuna Păuliș, au votat 2.324 de cetățeni. În urma întoc­mirii proceselor verbale au reieșit următoarele rezultate: localitatea Păuliș – 1.044 votanți; localitatea Sâmbăteni – 962 votanți; localitatea Ba­rațca – 148 votanți; localitatea Cla­dova – 170 votanți.
Procentajul la nivelul comunei Păuliș privind rezultatele celor doi candidați la președinție a fost următorul: Klaus Iohannis – 1.648 voturi; Victor Ponta – 616 voturi.
Alegeri calme
Cu toată agitația din afară, la nivelul comunei, întregul proces de desfășurare a alegerilor preziden­țiale a decurs însă în bune condiții, fără probleme sau alte incidente.
Primarul comunei Păuliș, profesorul Petru Nicoară, ne-a descris pe scurt derularea votului de duminică.
„Mobilizarea în comuna Păuliș a fost deosebit de puternică, la urne prezentandu-se un nu­măr mare de cetățeni care și-au exprimat opțiunea.
Pe această cale dorim să mulțumim tuturor cetățenilor co­munei Păuliș care și-au făcut datoria cum se cuvine și au dovedit că sunt uniți într-un moment foarte important pentru țară“ – a încheiat edilul.     (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.