Universitatea Aurel Vlaicu găzduieşte, joi şi vineri, Conferinţa Internaţională „Bune practici pentru dezvoltarea competențelor-cheie în  învățământul preșcolar și primar”. Manifestarea se află la prima ediţie şi a fost organizată de Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială. „Această conferinţă este centrată pe învăţământul primar şi preşcolar. Ne bucurăm că şi-au anunţat prezenţa profesori din UE, parteneri din Portugalia, Serbia şi Franţa, ne bucură prezenţa colegilor noştri de la Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea din Alba-Iulia, Universitatea de Petro şi Gaze din Petroşani, Universitatea din Sibiu, Universitatea din Braşov”, a declarat prof. univ. dr. Alina Roman, decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială.

Potrivit organizatorilor, această conferinţă îşi propune să promoveze colaborarea între cadre universitare, profesioniști din domeniul educației timpurii și studenți ai programelor de studii universitare de master din domeniul științelor educației, pentru a oferi oportunități de investigare a abordărilor trans-disciplinare, pentru a dezvolta cunoaștere în domeniile lor de interes, a împărtăși rezultatele generate de restructurările curriculare în practica educativă și a ameliora componenta practică a formării profesorilor pentru învățământul primar și preșcolar. „Conferința Internațională «Bune practici în dezvoltarea competențelor-cheie în  învățământul preșcolar și primar» (Good practices for the development of key competences in preschool and primary education) este dedicată dezvoltării și diseminării teoriilor și practicilor în domeniul educației timpurii, focalizate pe formarea competențelor-cheie. Aflat la prima ediție, acest eveniment internațional centrat pe creșterea calității educației  timpurii reunește atât lucrări de cercetare (fundamentală, constatativă, ameliorativă) cât și diseminarea unor experiențe didactice eficiente și bune practici în cadrul workshop-urilor propuse”, susţine prof. univ. dr. Gabriela Kelemen, prodecanul facultăţii.

De menţionat că partenerii UAV au fost Inspectoratul Şcolar Judeţean  Arad, Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra”, Grădinița P.P. Grădinița Prieteniei şi Centrul de Excelență Educațio Arad.

Recomandările redacției