Consiliul Judeţean Arad a impus restricţii de tonaj pe drumurile judeţene din cauza căldurii

0
166

cald[1]

Conducerea Consiliului Judeţean Arad a luat decizia restricţionării circulaţiei pe drumurile judeţene, între orele 10.00-20.00, pentru vehiculele de peste 7,5 tone.

„Este o măsură normală, necesară, în concordanţă cu legislaţia naţională, prin care vehiculele de mare tonaj au interdicţie pe drumurile publice, în cazul unor avertizări meteo. Conform Ordonanţei de Guvern 43/1997, articolul 44, alineatul 2, «Pentru protecţia unor sectoare de drumuri, administratorii acestora pot introduce restricţii cu caracter temporar privind sarcinile pe osii ale vehiculelor admise să circule pe sectorul respectiv». Am luat această decizie pentru protecţia drumurilor judeţene care pot suferi deformaţii majore şi ireversibile din pricina temperaturilor crescute”, a precizat Cristian Drăgan, administrator public al Judeţului Arad. Această măsura va fi menţinută până ce judeţul Arad va ieşi de sub avertizările de caniculă.

Măsura în cauză nu este valabilă pentru transporturile de persoane şi de animale vii, transportul de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehicule care intervin în caz de forţă majoră, transporturile funerare, poştale, de prim ajutor, de mărfuri sub temperatură controlată şi pentru tractările de vehicule avariate.

Excepţie fac şi distribuirile de apă şi hrană în zonele de calamitate, maşinile de salubritate, transporturile de apă îmbuteliată şi de produse provenite din activităţi agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.