Contre în CJA, pe master planul deșeurilor

0
127

contreMaster planul pe deșeuri a stârnit tensiuni în ședința ordinară a Consiliului Județean, de la finele săptămânii. Mai precis, consilierii s-au contrat vizavi de pubelele depozitate la Aeroportul Arad. „La Aeroport, pubelele sunt vraiște. De ce cheltuim bani cu stivuirea lor și nu le predăm direct municipalității?!“, a spus consilierul Gheorghe Sabău.

De menționat că la Aeroportul Arad se derulează și unele lucrări de modernizare – potrivit reprezentanților Consiliului Județean. „Din ianuarie se vor scoate la licitație contractele pentru deservirea obiectivelor pe cinci zone. După aceea, operatorii aleși vor prelua pubelele și le vor distribui spre populație. Aeroportul le-a primit pe contract de depozit, iar de împărțirea lor nu se poate ocupa Primăria, ci numai un operator“, a răspuns Adrian Țolea, președintele interimar al CJA. Răspunsul nu l-a mulțumit pe Gheorghe Sabău, acesta insistând că Primăria ar trebui să le depoziteze, pentru ca administrația județeană să nu aibă de suportat alte costuri.

Tot pe sistemul intergrat de management al deșeurilor, consilierii au mai ridicat și alte probleme. Consilierul Marius Sulincean a cerut un audit extern la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri. Acestui i s-a răspuns că, Curtea de Conturi a auditat deja anul acesta asociația, solicitarea pentru realizarea unei noi auditări fiind amânată pentru o următoare ședință a CJA.

Până la finalul anului, lucrările din cadrul master planului pe deşeuri, proiect de peste 112,3 milioane de lei, ar trebui să fie finalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.