Untitled-1Protestul angajaţilor de la Salvare nu a rămas fără ecou, nemulţumirile oamenilor faţă de atitudinea managerului lor ajungând până la urechile conducerii Ministerului Sănătăţii. În acest fel, ministrul Sănătăţii a trimis în această săptămână o echipă de control pentru a verifica întreaga activitate a managerului Roberto Schill, din anul 2012 până în prezent. „Corpul de control a ajuns la Arad la începutul acestei săptămâni, iar verificarea s-a făcut prin ordin de ministru. Controlul are ca obiectiv verificarea activităţii manageriale din anul 2012 până în prezent. Rolul Direcţiei de Sănătate Publică Arad este acela de a verifica în tot acest timp dacă este asigurată continuitatea asistenţei medicale de urgenţă“, ne-a declarat dr. Laura Nicolescu, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
În jur de 30 de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Arad s-au adunat joi dimineaţă în curtea instituţiei pentru a cere demisia directorului Roberto Schill. Protestatarii sunt nemulţumiţi de regimul autoritar al managerului, pe care îl consideră dictatorial şi abuziv. „Este o refulare a umilinţelor îndurate în cei opt ani de zile de conducere. Cerem demisia de îndată a directorului Roberto Schill şi a directorului economic Delia Lăpuşcă. În cei opt ani de zile, datorită conducerii defectuoase şi abuzive, peste o sută de persoane au părăsit Serviciul de Ambulanţă. Dacă nu se va schimba această conducere suntem decişi să ne depunem demisiile în bloc“, au mărturisit protestatarii.
Contestatarii au mai cerut în scrisoarea înaintată conducerii Ministerului Sănătăţii „schimbarea de îndată a echipei manageriale alcătuită din dr. Roberto Schill, împreună cu ec. Delia Lăpuşcă, din calitatea de director economic deoarece am ajuns la capătul puterilor şi al răbdărilor. Suntem epuizaţi fizic, psihic şi financiar datorită politicii manageriale defectuoase şi abuzive a dr. Roberto Schill. Suntem disperaţi şi epuizaţi de acest director dictatorial, care ne supraveghează într-un sistem tip penitenciar. Atitudinea sa inspiră teamă şi tensiune psihică, ducând în cele din urmă la decimarea capitalului uman. Oamenii sunt constrânşi, hărţuiţi şi ameninţaţi de către acest director, din cauza căruia în cei opt ani de zile de mandat peste o sută de oameni au părăsit Serviciul“.
În replică, Roberto Schill ne-a declarat că „situaţia nu s-a schimbat cu absolut nimic: salariile nu s-au micşorat, volumul de activitate este într-adevăr foarte mare dar nu putem să facem angajări deoarece nu permite legislaţia acestei ţări. Cei 30 de protestatari nu au depus nici o solicitare scrisă. Noi nu ştim care sunt nemulţumirile lor din moment ce nu ni le aduc la cunoştinţă. Faptul că se plâng de sancţionări asta nu este vina mea. Ar trebui să îşi pună ei semne de întrebare în privinţa activităţii pe care o depun. Niciodată nu am sancţionat pe cineva fără a ţine cont de cadrul legal, ceea ce
s-a văzut şi în instanţă, care mi-a dat dreptate“.
Corpul de Control al ministrului ar putea însă să nu îi dea dreptate directorului Roberto Schill, care ar putea fi demis în cazul în care se constată mari nereguli.

Recomandările redacției