Coșmarul locatarilor unui imobil de lângă Biblioteca Județeană

0
243

Începând din februarie 2018, locatarii unui imobil de pe strada Gheorghe Popa de Teiuș trăiesc coșmarul contribuabilului-coproprietar în condominiu, într-un imobil de patrimoniu, mai vechi de 100 de ani, fost conac evreiesc.  Este vorba de imobilul din strada Gheorghe Popa de Teiuș nr. 7, imobil lipit de un monument istoric: Casă Văduvelor și peste drum de alte monumente istorice, printre care și Biblioteca Județeană.

Comisia aprobă orice, oricum doar să nu se dezmintă indiferent de greșelile sau erorile făcute când a eliberat Autorizația de construire. Mai precis Certificatul de urbanism emis de Primăria este încălcat la eliberarea Autoritație de construire tot de aceeași Primărie. De acolo încoace totul este permis, toate instituțiile se spală pe mâini și spun: este o Autorizație la bază.

Însă indiferent de datele false în baza cărora s-a eliberat respectivă Autorizație, coproprietarii nu există pentru acești funcționari. Sesizări nenumărate spre instituții: Primăria Arad, Disciplină în construcții, Poliția locală, Mediu, Poliția municipiului, Inspectoratul de stat în construcții….Unele nu vin la fața locului, altele vin după ce sună înainte reclamatul pentru a-și face ordine, altele  răspund cu articole de lege standard, aruncate pe hârtie. Nimeni nu dorește să prevină sau să intervină!

Coproprietarilor (încă trei apartamente) nu li se cere acordul și suntem în zona de monumente, patrimoniu, nici pentru demolare, nici pentru ridicarea clădirii în baza unei autorizații nule (emisă pe măsurători și acte false), clădire care umbrește clădirile vecinilor.

Nu suntem întrebați dacă acceptăm pe părțile comune curții aflată în indiviziune: molozul, mizeria, materialele de construcții , muncitori care au chei, intră, ies, noaptea umblă prin curte, zgomot, traficul greu care traversează poartă uscată și curtea de 3-4 ori pe zi (autoutilitare încărcate cu moloz, cu fier beton, ciment, cărămizi, care sparg scările de acces, se proptesc în zidurile și în ușa porții uscate)”.

Urmează ca sâmbătă, 10 august a.c., să fie ocupat tot carosabilul și pietonalul, spațiul porții, toată curtea pentru a turna 16 metri cubi de ciment, prin tuburi din stradă. Vecinii nu au fost întrebați, ei nu au voie nici să intre, nici să iasă din propriile apartamente sau curtea comună.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.