După primul Congres European dedicat Sorgului, care a avut loc anul trecut la Bucureşti, iată că oficialii Comisiei Europene sunt de acord să aloce 1,17 milioane de euro pentru a promova cultivarea aceastei culturi în Europa.
Din grantul de 1,17 milioane de euro, 870.000 de euro vor fi fo­lo­siţi, pe o perioadă de trei ani, în activităţi de promovare a culturii sor­- gului. Prin aceste fonduri, oficialii europeni spera că tot mai mulţi fermieri să fie convinşi de avantajele cultivării sorgului, ceea ce va duce totodată la dezvoltarea unei stra­tegii coerente asupra acestei culturi. Primele ţări în care se va pro­- mova cultura sorgului vor fi Franţa, Spania, Italia, Bulgăria şi România, precum şi Rusia şi Ucraina.
Promovarea culturii sorgului se va axa atât pe demonstraţii în teren, diverse cărţi şi materiale informative, precum şi reclame sau informări de presă.
Cultura sorgului este conside­rată a fi o bună alternativă la cultura porumbului în zonele sece­- toase. Sorgul are capacitatea să reziste la temperaturile ridicate din timpul verii, oferind chiar producţii importante şi în condiţii de stres hidric.
Mai mult decât atât numeroase studii au arătat că sorgul poate fi o plantă la fel de hrănitoare ca şi porumbul în ceea ce priveşte creş­te­rea animalelor.

Recomandările redacției