Fostul preşedintele Traian Băsescu îl laudă pe Tudorel Toader pentru modificările referitoare la majorarea experienţei minime pentru procurorii care vor să activeze în cadrul DNA. El zice că România a început lupta anticorupţie punând carul înainte boilor, trecând direct la arestări în loc să se asigure pregătirea procurorilor. „Nu foloseşte la nimic să o mai ţinem pe discursul anticorupţie. Eu am sesizat ceva: noi am început lupta anticorupţie cu arestări. Trebuia să insistăm pe pregătirea procurorilor anticorupţie. Trebuie să te îngrijeşti ca magistraţii să fie oameni de
înaltă calificare, pentru că au de luat decizii grele. Trebuia să avem grijă ca prin lege experienţa procurorilor să nu fie la mâna unor şefi, fie ei de DNA. Trebuia ca prin lege să aibă minim 8 ani ca să ajungă la DNA, să fi trecut prin parchetele inferioare. Acest lucru s-a făcut abia prin modificarea pe care a făcut-o Tudorel Toader. Ajungeau la DNA cu 2-3 ani vechime. Nu e posibil!“, a declarat Băsescu.
Unu la mână: Nu România a pus carul înaintea boilor, ci el personal a pus carul la dispoziţia unor boi, pentru că aceştia se supuneau total ordinelor primite. Li se cerea să fabrice un dosar, nicio problemă, îl fabricau de urgenţă, prin intermediul unor aşa-zişi denunţători. Este notoriu faptul că în foarte multe cazuri omul căruia i se fabrica dosarul nu avusese vreodată de a face cu denunţătorul, de fapt, un infractor prins cu ceva lui obligat, pentru a scăpa el, să denunţe un om politic, chiar dacă nu l-a văzut în viaţa lui, darămite să ştie ceva real despre culpa inventată a acestuia.  Băsescu zice bine că procurorii nu ar trebui să acceadă la funcţii, mai ales în structuri de mare forţă precum DNA, dar tocmai el este cel care, împreună cu Monica Macovei, a schimbat peste noapte procurorii adevăraţi cu nişte slugi jalnice de prin teritoriu, nişte indivizi fără nicio pregătire, dar dispuşi să execute la comandă pe oricine. Şi încă ceva: Băsescu vorbeşte despre lupta anticorupţie lansată de către România, când ar trebui să recunoască faptul că nu despre lupta împotriva corupţiei este vorba, ci despre folosirea acesteia ca pretext pentru lupta împotriva adversarilor politici, pentru distrugerea acestora, prin intermediul instituţiilor de forţă, populate de către el şi Macovei cu indivizi de cea mai joasă speţă, fără pregătire, fără vechime, ci doar extrem de loiale stăpânului. Acum vine şi spune că nu mai foloseşte la nimic să o continuăm cu discursul anticorupţie. Sigur că lui însuşi nu-i mai foloseşte, ba, dimpotrivă, îi dăunează al dracului de tare, având în vedere multele dosare în care este vizat. Sunt sigur că nu va păţi nimic, iar el ştie asta, dar nu-i convine să fie mereu agasat şi acuzat pentru toate grozăviile pe care le-a făcut. Inclusiv punerea carului justiţiei române la dis­- poziţia boilor, care, în loc să se mulţumească cu rumegatul cocenilor şi să răspundă prompt la comenzi, au ajuns să co­mande ei înşişi hăis sau cea.

Recomandările redacției