piele_sensibila_apaDacă şi tu te încadrezi în rândul celor care au pielea sensibilă, consideră problema ca şi rezolvată. Iată planul de atac!
Personal, nu cunosc nicio femeie care să se descrie ca fiind sensibilă. Până când vine vorba de piele… Toate ne-am confruntat cu pielea sensibilă la un moment dat. Ei bine, adevărul este că puţine persoane au pielea cu adevărat sensibilă, iar majoritatea, indiferent de vârstă, suferim de iritaţii ocazionale sau o sensibilitate sporită, influenţată de frig, căldură, poluare, stres, oboseală, emoţii, dar şi de fumat, alimentaţie sau ingredientele din cosmetice. Pielea sensibilă este inaptă să se apere singură împotriva acestor factori, din cauza stratului exterior al epidermei, care se subţiază şi devine uşor de penetrat. Rezultatul: senzaţia de mâncărime, roşeaţă, înţepături sau descuamare.

Cum să ai grijă de tenul sensibil

> Încetează, temporar, să foloseşti pro-duse agresive cu pielea, antirid sau antiacnee, cu concentraţii crescute de acizi alfa-hidroxilici (precum acidul glicolic), retinol, vitamina C sau peroxid de benzoil.

> Alege produse special create pentru tenul sensibil, care să fie hipoalergenice, fără coloranţi sau parabeni.

>  Curăţă tenul cu blândeţe, cu produse cu ingrediente reparatoare şi calmante, care relaxează, regenerează şi netezesc pielea. Pulverizează apă de argilă şi şterge faţa prin tamponare.

>  Foloseşte creme cu efecte antioxidante, remineralizante şi de energizare celulară (produse pe bază de argilă şi goji fac minuni!) – astfel, vei întări stratul exterior al pielii, pentru a fi capabil să tolereze ceea ce aplici pe el. Şi folosirea regulată a unei măşti cosmetice cu argilă duce la creşterea gradului de toleranţă al pielii. În plus, argila potenţează forţele de apărare ale organismului şi este un bun antiseptic, dezinfectant şi cicatrizant. În compoziţia ei, se găsesc minerale naturale benefice organismului: zinc, seleniu, fier, magneziu, potasiu şi calciu.

>  Când iritaţia se potoleşte, dacă vei mai avea nevoie de tratamente antiacnee, revino, treptat, la ingredientele indicate pentru aceste probleme, mai întâi, testându-le pe gât timp de câteva zile, pentru a te asigura că nu cauzează nicio reacţie neplăcută, apoi aplică-le doar de trei ori pe săptămână, seara, înainte de culcare, o perioadă de timp.

Dacă atacurile tale pentru reducerea sensibilităţii nu funcţionează, vizitează un dermatolog pentru a te asigura că nu e vorba de o dermatită seboreică sau atopică, psoriazis sau rosacee, care pot spori sensibilitatea la creme şi loţiuni!

Sursa:  Unica.ro 

 

Recomandările redacției