Daniel Funeriu pune degetul pe rană

0
171

Recunosc, nu prea am priceput mare lucru din repetatele tentative de reformare a sistemului de educaţie, aşa că nu pot să-mi dau cu părerea despre activitatea de ministru a lui Daniel Funeriu. Pot, totuşi, să spun, după destul de multele discuţii avute cu el, că mi s-a părut un om politic bine pregătit şi, mai ales, bine intenţionat. Cred că sistemul de atunci, condus de către Băsescu, a făcut o eroare atunci când l-a blocat într-o funcţie ministerială, în loc să-l folosească în conformitate cu aptitudinile sale şi cu experienţa dobândită pe alte meleaguri, la Tokyo, la Paris, la Geneva, dar permanent în folosul României. Funeriu a fost tras pe linie moartă din punct de vedere politic, dar tot mai încearcă să-i tragă de mânecă pe foştii săi colegi, atunci când o fac prea rău de oaie.
Iată ce scrie Daniel Funeriu pe facebook: „Singura șansă a PNL să iasă din spirala irelevanței în care se scufundă zilnic este o poziționare fermă pentru DA la referendum și, astfel, diferențiere de adevărații competitori: USR și dl. Cioloș. PNL ar trebui să îi mulțumească lui Dragnea pentru nesperata gură de oxigen. Pe care nu par să știe cum să o inspire. Că nu știu cine ar avea chef să le facă respirație „gură la gură”. A făcut exact ceea ce trebuia făcut, i-a îndemnat pe liberali să nu mai accepte să spună în spaţiul public exact contrariul a ceea ce cred, doar pentru că aşa au primit ordin de la şefii lor.
În proporţie de 99%, liberalii susţin familia creştină, dar li s-a cerut să facă orice pentru a sabota referendumul, pentru că este organizat din interes pur electoral de către PSD. Daniel Funeriu a sesizat acest lucru şi atrage atenţia asupra imensului pericol care pândește PNL, acum, în anul Centenar al Marii Uniri: desființarea, prin ajungerea la comandă a lui Julien Dacian Cioloş, aparent un ardelean serios şi cumpătat, însă, în realitate, doar o unealtă a celor care vor să mențină România în postura de groapă de gunoi, cobai în laboratoarele fostului sfânt imperiu de națiune germană. După ce a fost odată paraşutat de către şefii de la Bruxelles direct pe fotoliul de premier al României, de şef al unui guvern alcătuit din marionete, acum are misiunea de a-l ajuta pe Iohannis să câştige al doilea mandat. De aceea, după ce PSD-ALDE au câştigat cu un scor zdrobitor alegerile, Cioloş nu a fost rechemat la Bruxelles, ci i s-a ordonat să rămână pe loc, să adune marea oaste a lui Iohannis. Planul este foarte simplu: dacă micul său partid va face pragul necesar intrării în Parlamentul European, în scurt timp va fuziona cu USR, formând un nou partid, care va face alianţă electorală cu PNL, avându-l candidat pe Iohannis. Înainte de alegerile locale din 2020, alianţa electorală se va transforma în alianţă politică, pe sistemul Dreptate şi Adevăr, cârmuit de către Cioloş. Iar de aici până la dispariţia singurului partid istoric pe care îl mai avem, va mai fi doar un pas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.