De ce credeți că luna octombrie este așa călduroasă?

0
262

Locuitorii din vestul țării se bucură de un octombrie extrem de călduros. Temperaturile înregistrate în această lună, arată că avem cel mai călduros octombrie din ultimii 60 de ani. În loc să se îngrijoreze, arădenii au ieșit la terase și în parcuri cu cei mici. Și cei învârstă au fost îndemni de căldură să iasă la aer proaspăt. Luna octombrie a acestui an a fost o surpriză pentru mulți. În loc să plătească banii pe încălzire, unii locuitori ai municipiului au dat banii pe înghețată.

Este foarte cald pentru această lună. Am ieși ieri cu fetița mea în parc, m-a înnebunit toată ziua să mergem la joacă. Am auzit că în unele zone au înflorit copacii. Eu mă bucur, nu trebuie să mai plătesc întreținerea așa mult. De obicei în octombrie plăteam și căldura, acum mai degrabă dau banii pe o înghețată. Am văzut multe locuri unde se servea înghețată, ceva neobișnuit pentru mijlocul lui octombrie“, a declarat Andreea, în vârstă de 33 ani.

Este plăcut să faci o plimbare pe astfel de temperatură. Nu am prins așa octombrie cald niciodată, când eram eu tânăr în octombrie mergeai cu căciula în cap. Îmi pare bine de căldura asta, e temperatura numai bună de stat afară. Seara ies cu Bobo, câinele meu, abia după ora 21 se simte răcoarea. După mine să o țină așa toată luna, nu mă deranjează, am văzut că și CET-ul a oprit căldura, ne-a povestit Cornel, în vârstă de 71 ani.

M-am bucurat împreună cu familia de o după-masă de duminică foarte frumoasă, am participat la un festival în spatele teatrului. Am stat în tricou, temperaturile sunt extrem de ridicate pentru această perioadă, nu cred că este normal. Țin minte că mai demult în octombrie ploua și era o vreme foarte urâtă. Probabil e din cauza încălzirii globale, ar trebui să ne punem un semn de întrebare. Cred că dacă am încerca să găsim soluții mai ecologice temperaturile și-ar revenii la normal în câțiva ani“, a relatat Ionel, în vârstă de 45 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.