De ce să nu le dai zahăr copiilor: otrăvurile din alimentaţia micuţilor

0
83

Știm că alimentele care conţin fructe şi variatele deserturi sunt dulci, dar sunt şi bune pentru copilul mic? Medicii susţin că nu! Iată de ce să nu le dai zahăr copii­lor, scrie cancan.ro.
Nu trebuie să-i daţi copilului zahăr în primele 12 luni de viaţă! Nutriţioniştii au întocmit o listă lungă conţinând alimente dulci pentru copii. Cristalele albe de zahăr sunt produse din sflecă sau trestie de zahăr. Deși este obţinut din plante, acesta nu trebuie consumat în cantităţi mari.
Fără dulciuri înainte de cină
Nutriţioniştii încearcă de foarte mult timp să explice de ce să nu le dai zahăr copiilor. Multe mame nu ştiu că următoarele alimente conţin zahăr: laptele de mamă, laptele praf, fructele, legumele şi cerealele conţin zahăr. Copiii de un an ar trebui să primească numai 30 de grame, iar cei de trei ani numai 40 de grame de zahăr. Ei spun că nu trebuie să-i daţi copilului dulciuri înainte de cină, pentru că zahărul pe care îl conţin acestea nu are valoare nutritivă și are un conţinut ridicat de calorii, iar copilul nu va mai mânca mâncarea gătită după ce primeşte dulciuri.
Bebeluşul este născut cu înclinaţie spre dulciuri
Laptele mamei este primul deliciu culinar al unui bebeluş. El este dulce, deoa­rece conţine zahăr din alimentele pe care le consumă mama. Mare atenţie, însă, asta nu înseamnă că trebuie să îndulciţi ceaiul sau piureul copilului. Este recomandat să îi daţi copilului un morcov sau un măr. Micuţul se va bucura de gustul lor natural, iar glucoza din aceste alimente sunt mult mai uitile organismului.
Interzis la ciocolată micuţilor sub trei ani
Ciocolata nu este recomandată copiilor sub trei ani. Acest desert conţine multe grăsimi, solicită mult stomacul şi pancreasul. Este mai bine ca prăjiturile, îngheţata şi produsele de patiserie să fie excluse din meniul copilului. Consumul de zahăr la vârs­te fragede poate fi startul pentru boli ca diabet, obezitate, carii dentare şi poate duce chiar şi la o imunitate scăzută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.