De sărbătoarea Sfântului Nicolae, în comună au avut loc evenimente aducătoare de bucurii

0
163

Untitled-1 Untitled-11 Untitled-111 Untitled-1111O serie de acțiuni cu totul deosebite s-au derulat în ultima perioadă în comuna Păuliș, sărbătoarea Sfântului Nicolae fiind una iubită de toată lumea dar mai ales de copii. „Sfântul Ierarh Nicolae este cel mai cunoscut și iubit sfânt al Bisericii Ortodoxe, el făcându-se pe sine chip al smereniei și al sărăciei, slujind lui Dumnezeu și smerenilor săi“. Redăm în cele ce urmează – în descrierea făcută chiar de unii protagoniști – o parte din aceste întâmplări deosebite.
Hramul Sfântului Ierarh Nicolae, sărbătorit la Bisericile Ortodoxe din Păuliș și Sâmbăteni
Sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 16, la Biserica Ortodoxa din Păuliș a avut loc o înălțătoare slujbă religioasă cu ocazia prăznuirii Hramului Sfântului Ierarh
Nicolae, care este protectorul comunei, oficiată de un sobor format din 11 preoți și diaconi împreună cu protopopul Lipovei, Ioan Jidoi. Credincioșii au asistat la o slujbă deosebită – Corul Bisericii interpretând frumoase cântece religioase și colinde – ei primind în dar la final câte o icoană cu Sfântul Nicolae.
Și la Biserica Ortodoxa din Sâmbateni, Sfântul Ierarh Nicolae a fost cinstit , de data aceasta duminică, 7 decembrie, slujba fiind oficiată de un sobor de 15 preoți. Programul liturgic a fost realizat de preoții veniți de pe Valea Mureșului și nu numai, la slujbă participând și părintele Neagoe, reprezentat al Episcopiei Aradului.
Primarul comunei Păuliș, profesorul Petru Nicoară a fost prezent atât la slujba de la Păuliș cât și la cea din Sâmbăteni.
Oamenii cu suflet ai comunei Păuliș au adus bucurii nevoiașilor
Oameni cu mult suflet și doritori de a-i ajuta pe cei nevoiași au inițiat unele acțiuni. Astfel la Sâmbăteni aceștia fac mereu fapte de caritate oferind persoanelor defavorizate alimente, haine și produse sanitare.
Asociația „GimHelp” din Sâmbateni – președintă fiind Maria Ghit – este mereu deschisă când e vorba de a oferi ajutor oamenilor aflați în greutăți. Acțiunile inițiate vin în sprijinul oamenilor vârstinci sau cu dizabilități, reușind de fiecare dată să aducă bucurii în sufletele celor care trăiesc la limita existenței. La inițiativa doamnei președinte Maria Ghit, anual sunt împărțite sute de pachete cu haine și alimente care ajung la oamenii săraci, făcându-le viața mult mai bună.
„Asociaţia Creștină Stephans” de la Miniș este o altă asociație de acest fel fiind reprezentată de Pieter Nagel. Asociația oferă oamenilor din Păuliș, și nu numai, mâncare caldă în fiecare zi.
Primăria Comunei Păuliș mulțu­mește pe această cale atât „Asocia­ției GimHelp“ cât și „Asociației Creștine Stephan“ pentru eforturile depuse și pentru sprijinul oferit oamenilor nevoiași. (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.