Demersuri pentru construirea noii unități spitalicești destinată Oncologiei/Cât costă investiția și când va fi gata

0
401

S-au făcut noi demersuri pentru realizarea unei noi secții de Oncologie, spațiul în care se găsește secția în prezent fiind degradat și practic total neadecvat desfășurării actului medical. De ani de zile, arădenii așteaptă construirea unei noi secții cu condiții umane, dar proiectul abia acum prinde contur.

Mai precis, reprezentanții Consiliului Județean (CJA) au făcut unele modificări la documentațiile tehnico-economice ale proiectului. Acest proiect este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Consiliul Județean Arad a aprobat modificarea indicatorilor tehnico-economici actualizați ai obiectivului de investiție „Secţie de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, municipiul Arad, str. Vicenţiu Babeş, nr. 11-13″. Modificarea indicatorilor tehnico-economici, a fost necesară în urma actualizării, de către proiectant, a devizului general.

„Conform devizului, valoarea totală a investiției a scăzut de la 12.945.964,63 lei, cu TVA, la 12.126.774,86 de lei cu TVA, din care, valoarea finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală este de 11.673.929,89 de lei, iar restul de 452.844,97 lei va fi asigurat din bani de la bugetul județului“, au anunțat reprezentanții CJA.

„Mutarea Secției de Oncologie într-un spațiu care să corespundă normelor în vigoare este o mare bucurie atât pentru noi cât și pentru echipa medicală din cadrul secției. Mulțumim Consiliul Județean Arad care, săptămâna trecută, a mai făcut un pas pentru a oferi pacienților condițiile necesare de spitalizare și tratament”, a declarat ec. Carmen Lucuța managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Imobilul în care va funcționa Secția de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este compusă din demisol, parter și etaj și va avea o capacitate de 50 de paturi. După finalizarea lucrărilor, în acest imobil se vor asigura servicii medicale în regim de ambulatoriu, spitalizare continuă și spitalizare de zi. Noua secție de Oncologie ar urma să fie gata în doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.