Derby pe puncte, la Sebiș: „Dacă nu batem Cermeiul, victoria de la Galda nu mai are aceeași valoare” v.s. „Pregătiți de o replică bună!”

0
362

A venit vremea celui de-al doilea derby arădean de Liga
a III-a al sezonului, iar una dintre protagoniste e tot Național Sebiș. După eșecul (1-3) de la Pîncota, cu Lipova, echipa de pe malul Crișului Alb o găzduiește pe Gloria Lunca Teuz Cermei în cadrul rundei cu numărul patru. Cele două formații s-au întâlnit și în Cupa României în urmă cu o lună de zile, ocazie cu care „roș-albii” au câștigat primul meci oficial contra „alb-albaștrilor” de la promovarea în eșalonul terț, în vara lui 2016. A fost 2-0, după reușitele semnate Matiș și Nistor.
Vineri, însă, va fi o cu totul altă poveste. Partida se joacă pe puncte, iar Sebișul are de recuperat terenul pierdut în etapele inaugurale. Odată spartă gheața la capitolul victorii, 2-1, la Galda, Naționalul își propune să-și bată și vecinii din Cermei. „Ne respectăm adversarul, formează o echipă bună, echilibrată valoric și suntem conștienți de dificultatea partidei. Dar, vrem să demonstrăm că succesul din etapa precedentă nu a fost întâmplător, ca să nu mai spunem că punctele nu ar avea aceeași valoare dacă nu mai adăugăm alte trei lângă ele. Știm că ei vin după un eșec în Cupă, dar într-un derby județean se uită rapid tot ce a fost înainte. Tot așa am uitat și noi eșecul din Cupă, dar făceam același lucru chiar dacă vorbeam de o victorie. La Sebiș contează mereu doar prezentul și viitorul. Dacă jucătorii noștri au atitudinea corespunzătoare și eliminăm acele căderi din finalurile de meci, avem șanse bune să trecem de cei de la Cermei”, susține Călin Cojocaru, managerul Sebișului.
Înfrângerea din Cupă, cu Luceafărul, a creat ceva valuri în Țara Sămădăilor. Au fost destule discuții între an­trenorul Anca și președintele Bulza, iar concluzia a fost aceea că echipa e datoare să-și revină rapid cu un rezultat bun la Sebiș. Poate și de aceea sunt create toate condițiile, iar cermeianii se vor caza chiar din această seară la Hotelul Parc din Moneasa. „Partida este foarte importantă pentru noi. Nu ne-a căzut deloc bine înfrângerea din Cupa României și trebuie să ne revenim rapid în campionat. Ne-a mai rămas doar această competiție acum și vrem să dăm totul din noi. Personal, nu am nicio ambiție suplimentară în acest meci. M-am simțit bine cât am jucat la Sebiș, am întâlnit oameni corecți și acolo, dar acum sunt la Cermei, unde am început să formăm o familie și vrem să câștigăm acest derby. Din punctul meu de vedere, gazdele sunt ușor favorite, dar suntem pregătiți să le dăm o replică bună”, a menționat mijlocașul Ionel Mihuța, aflat sub comanda lui Cojocaru din 2015 până în 2017.
Dacă Sebișul nu poate conta pe fundașul Poștoarcă, Radu Anca nu-l are la dispoziție pe atacantul Bulza. Ambii fotbaliști sunt accidentați, în timp ce fundașul lui Cojocaru, Dumitrache, e incert pentru duelul de vineri, de la ora 17, de pe arena „Crișana”.
Formații probabile:
Sebiș: Horvat – Goșa, Pîslaru, Moisi, Ciochină – Ruță,
Pintea – Ankomah, Enciu, Cl.
Vereș – Szekely.
Cermei: Gârlea – Polgar, Varga, Nistor, Lupșe – Tănase, Mihuța – Mager, Prună, Vlad – Capătă.
Arbitri: Aurel Vărzan (Timi­șoara) – Ioan Humiță (Armeniș – Caraș-Severin), Alexandru Ilie (Bocșa)
Observatori FRF: Cornel Pantea și Petru Boros (ambii din Oradea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.