„Despre rău” la Festivalul de Științe Umaniste

0
150

Cea de a treia ediție a Festivalului de Științe Umaniste, organizat la Arad, va începe joi. Dacă în primii doi ani, temele festivalului au fost „Despre libertate” (în 2015) și „Despre adevăr” (în 2016), anul acesta tema discuțiilor va fi „Despre rău”, o temă cum nu se poate mai potrivită pentru Aradul zilelor noastre, am spune noi.
„Ca și la celelalte ediții, conferințele și evenimentele publice programate pe perioada festivalului vor fi susținute de personalități de prestigiu, autori im­- portanți, profesioniști recunoscuți ai breslei în care activează, intelectuali care au exercițiul evenimentului cu public: scriitori, universitari, artiști, arhitecți, diplomați etc. Invitații de anul acesta sunt: Doina Jela, Augustin Ioan, Angelo Mitchievici, Ioan Stanomir, Marius Lazurca, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi și Cristi Puiu. Având o temă impusă, «Despre rău», dar invitați din arii diverse de compe­tență, evenimentul cultural ia forma unui festival, prin festival înțelegând un format mai deschis publicului larg decât cel – adresat specialiștilor –  al colocviului sau sesiunii de comunicări”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.
În ceea ce-l privește, Cătălin Lazurca, curatorul festivalului a ținut să facă  câteva precizări cu privire la modul în care sunt alese temele discuțiilor.
„Aleg tema anuală a festivalului testând în prealabil propunerea cu unul-doi invitați pe care am șansa să-i întâlnesc în lunile premergătoare desfășurării lui. Sincer, parcă niciodată tema n-a stârnit atât de mult interesul potențialilor conferențiari. Iar mie, ca organizator, mi se pare cumva firesc ca, după „Despre libertate” (este Răul o consecință a libertății?) și „Despre adevăr” (a cărui rostire ne opune minciunii, o formă a Răului) să propun o astfel de temă”, susține Cătălin Lazurca.
(L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.