Aradul a ieșit pe minus după derby-ul cu ASU Poli. Echipa fanion a pierdut întâlnirea cu rivalii (0-2), iar sectorul rezervat galeriilor oaspete de pe arena „Motorul”, la care s-a adăugat unul mic suplimentat pentru acest meci, arată de parcă ar fi fost bombardat.

Primăria s-a grăbit să iasă public cu un inventar al pagubelor, aruncând vina pe timișoreni și subliniând că… e păcat de banii arădenilor. Municipalitatea se erijează într-un „apărător“ al banilor publici, în stadion fiind investit aproape un milion de euro. Pe de altă parte, timișorenii sunt indignați de acuzațiile aduse și susțin că, scaunele de la „Motorul“ erau de calitate execrabilă.

Pe site-urile de socializare – locul unde-și pot exprima opinia liber, arădeni și timișoreni – martori la acest eveniment sportiv, taxează Primăria Arad pentru „neadevăruri“. Microbiștii, indiferent de culoare susțin că investițiile de pe „Motorul“ nu sunt de calitate și că nu ar trebui să cedeze la o greutate normală.      

Pentru cei care nu înțeleg manifestările unui suporter din galerie și o astfel de confruntare a orgoliilor, este ușor să nu înțeleagă și să creadă cele declarate de reprezentanții municipalității arădene. Poate unii pot considera intenționate pagubele produse în Aradul Nou. Probabil au fost și „personaje“ puse pe distrugere, dar răspunderea pentru distrugeri ar trebui căutată în altă parte.

Chiar istoria derby-urilor UTA – Poli ne-a pus în fața unor imagini cu susținători ai „roș-albilor” urcându-se pe gardurile de pe „Dan Păltinișanu” sau rupând cu voia sau din întâmplare scaune violete. Diferența este însă mare.

Gardurile de pe Marele Oval timișorean nu s-au distrus sub greutatea a 10-15 „ultrași”, precum sârma forjată de pe „Motorul”.

Municipalitatea regretă risipa de bani publici

Pagubele înregistrate pe arena Motorul, în urma meciului de fotbal dintre FC UTA Arad şi ASU Poli, au fost inventariate de Primărie.

Cei de la administrație și în special, vicepimarul Călin Bibarț spun că, în urma evenimentului, 700 de scaune au fost vandalizate, 16 m liniari de gard a fost distrus, iar reţeaua de alimentare a tabelei de marcaj a fost şi ea avariată. 

Practic pe acolo mai trecea și cablul ce alimenta cu curent tabela de marcaj. Suntem îndreptățiți să spunem că-i bine că nu s-au produs și altfel de accidente, cum ar fi fost electrocutarea susținătorilor echipei adverse. „Am văzut că se scrie că au fost rupte 700 de scaune de către suporterii Politehnicii Timișoara, chiar dacă la meci am fost doar 400 de suporteri, iar in jumătate din sectorul în care am stat NU erau scaune, iar în cealaltă jumătate, o mare parte din scaune erau deja rupte înainte ca noi să intram pe stadion. Gardul nu a fost rupt, ci la primul gol al Politehnicii, din extaz, o parte din suporteri au sărit pe el, din tribuna spre teren, pentru a sărbători alături de jucatori, iar gardul a căzut spre tribuna, atunci când forțele de ordine au împins gardul pe care erau suporteri. Cablurile de alimentare trec prin tribuna? Este ok acest lucru? Nu există riscuri?“, susține Sorin P, pe un site de socializare.

Viceprimarul municipiului, Călin Bibarţ s-a grăbit să-și exprime dezamăgirea faţă de lipsa de respect manifestată de o parte din concetăţeni, faţă de tot ceea ce s-a realizat… din banii arădenilor.

Timișorenii nu sunt însă de acord cu acuzațiile aduse și susțin că scaunele de la Motorul erau de calitate jalnică și s-au rupt chiar și sub simpla greutate a spectatorilor. În ceea ce privește gardul, acesta nu ar fi fost rupt cu intenție și toată povestea ar fi fost scoasă din context și exagerată. Fără să scuz cele făcute de timisoreni..scaunele sunt de foarte proastă calitate și de un real pericol!! La fel și poziționarea primei trepte la urcarea în fiecare sector de tribună“, susține un alt suporter.

„De un milion de euro se putea investi cu adevărat în stadionul UTA“, mai spune Aurel.

Giorgiana Stoica

Sandra Stoler

Recomandările redacției