Diarra a schimbat prefixul la patru zile după golul carierei: „Era foarte important să nu pierdem cu Ighiul”

0
85

Ivorianul Cermeiului este unul dintre „stranierii” veterani ai Aradului. Abdoulaye Diarra a venit la UTA în 2010, unde a evoluat timp de un sezon, apoi a trecut la FC Bihor, revenind în „alb-roșu”, din Italia, în 2013. A trecut apoi la Millenium
Giarmata, unde a fost printre cei mai buni oameni ai divizionarei a treia timișene și unde preluase și o grupă de copii. „Mă atașasem mult de acei puști, mi s-a rupt sufletul când le-am spus că plec, dar uneori în viață trebuie să iei și astfel de decizii. La Cermei am găsit un grup incredibil de unit, un antrenor care este foarte aproape de jucători, iar rezultatele deja se văd. Ca și nou promovată, eu zic că stăm destul de bine în clasament. Sigur, regretăm enorm cele două înfrângeri, poate nemeritate, dar e important că ne-am revenit chiar pe terenul unei echipe foarte bune, candidată la promovare”, spune Diarra.
Într-adevăr, Cermeiul a ținut în „șah” Ighiul cu un prețios 2-2, la capătul unei partide spectaculoase, cu destule faze de poartă de ambele părți. Tabela fusese deschisă chiar de Diarra, cu o execuție de kinogramă: șut de la 25 de metri în vinclu. „Mi-a venit mingea bine și am zis să-mi încerc șutul. A fost, poate, cel mai frumos din cariera mea, deși am mai reușit și alte execuții frumoase. Mă bucur, însă, că reușita mea a ajutat echipa să scoată un rezultat bun, ce ne dă moral pentru meciul de sâmbătă, cu Lugojul. Jucăm împotriva unei echipe bune, cu jucători de calitate, pe care îi cunosc destul de bine. Cu Păduraru chiar am fost coleg la Giarmata, iar cu Lazea la UTA, dar toată lumea știe că jucătorul lor numărul unu e Bozian. Vom avea meci greu cu ei, dar suntem la maxim și jucăm ce știm noi putem să-i batem”, consideră fotbalistul.
Obișnuit cu un loc pe banda stânga, ca fundaș sau mijlocaș, Abdoulaye Diarra este folosit de Mircea Aslău în spatele „vârfului” la Cermei. „Nu pot să ascund faptul că în bandă mă simt cel mai bine, dar deja m-am obișnuit și cu poziția de mijlocaș ofensiv central. Important este că-mi place jocul de atac, iar dacă antrenorul mă folosește acolo, încerc să dau randamentul cel mai bun. Oricum, la ce ax central avem, cu jucători de valoare și experiență, ca Rusu, Calvin sau Norbi Varga, mi-este și mie mai simplu să joc acolo”, a mai menționat cermeianul.
Acesta a împlinit chiar ieri 30 de ani și susține, glumind puțin, că: „Mă simt mai tânăr ca la 20. Chiar am ajuns într-un punct al vieții mele, împreună cu logodnica mea, Cristina și băiatul Vittorio, în care mă simt foarte bine. Am prieteni și colegi foarte buni la Arad, dar și un frate la Sepsi Sfântu Gheorghe, pe Issa, căruia vreau să-i transmit și lui «La Mulți Ani!», căci suntem născuți în aceeași zi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.