Dinculescu, la debutul oficial în Liga a II-a: „eram pregătit de ceva timp, dar e o zi tristă atâta timp cât echipa a pierdut”

0
80

Generația crescută de Cristian Păcurar și Francisc Tisza a ajuns la al zecelea aruncat în luptele ligii secunde. După Amir Jorza, Dennis Man, Cristian Costin, Ionuț Tănase, Adrian Petre, Darius Covaci, Albert Stahl, Paul Copaci și Dorin Toma a venit și rândul lui Iulius Dinculescu să simtă miza unui meci de campionat de în tricoul UTA-ei. Fundașul stânga l-a înlocuit pe Bogdan Burlă chiar la pauză și asta pentru că: „Bogdan avea deja un cartonaș galben, iar omul său direct, Vasile Pop, îi crea destule probleme. Am decis să nu ne expunem unei eliminări”, a motivat schimbarea Cristian Todea, noul „principal” al echipei fanion a Aradului.
Dinculescu a făcut o repriză destul de bună, cu câteva urcări curajoase în atac și fără a avea probleme majore în defensivă. „Nu au fost emoții, eram pregătit de ceva timp să debutez, mă bucur că a sosit momentul. Antrenorul mi-a spus ca pentru început să joc cât se poate de simplu, să nu mă complic și să capăt încredere. Bineînțeles, principalele mele indicații erau pentru faza defensivă, dar mi s-a spus să ajut cum pot și faza de atac. Am avut câteva incursiuni, chiar centrări, îmi pare rău că nu a ieșit mai bine. Chiar dacă un debut ar trebui să fie fericit, pentru mine e o zi tristă atâta timp cât echipa a pierdut”, ne-a mărturisit piteșteanul, venit la Arad la vârsta de 15 ani.
Tânărului utist nu-i vine să creadă că UTA a rămas fără niciun punct după meciul de la Satu Mare. „Eu zic că am controlat tactic meciul, am avut o posesia superioară, iar pe final am atacat cu toate liniile. Cred că nici Olimpia nu s-a gândit că va mai ajunge în careul nostru, dar, oricum, rezultatul nu reflectă realitatea din teren. Ne-a lipsit din nou norocul, golul, nu ne vine să credem în ce situație grea am ajuns. Dar, trebuie să luptăm, să ne antrenăm cât mai bine, iar de la deplasarea de la Snagov să începem să legăm victoriile”, a adăugat fotbalistul, care e conștient că trebuie să continue să dea din coate pentru un loc de titular  în „alb-roșu”, în special cu un alt junior, Bogdan Burlă. „Nu am decât să mă pregătesc cât mai bine, sunt convins că domnii antrenori vor apela mereu la cel mai în formă dintre noi”, a încheiat fotbalistul fotbalistul de picior stâng, unul dintre punctele fixe ale echipei de Liga a III-a și cea de juniori mari, care a ajuns în semifinalele Ligii Elitelor și finala Cupei României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.