Filiala Arad a Casei Româno-Chineze „crește văzând cu ochii”, ca rezultat al unei activități remarcabile și susținute a conducerii sale. Într-o conferință de presă susținută ieri la sediul filialei din apropierea Bisericii roșii, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președinta CRC Arad, a enumerat câteva din aceste realizări mai mult decât lăudabile. „Ne-am propus să lansăm în cursul lunii mai monografia Aradului în limba chineză, proiect finanțat de primărie prin Centrul Cultural Municipal. Prin această monografie a cărei lansare va fi organizată ca un eveniment deosebit Aradul se prezintă Chinei ca oportunitate deosebită pentru oamenii de afaceri chinezi, pentru turiști și pentru toți locuitorii chinei care vor să afle lucruri noi despre noi”, a spus Lizica Mihuț.

O altă realizare deosebită este proiectul prin care Ambasada în România a Republicii Populare Chineze, în colaborare cu CRC Arad, lansează un concurs în urma căruia în fiecare an un arădean care promovează cultura și civilizația chineză va vizita China. „Acest concurs îl va desemna pe arădeanul care va vizita China în 2017, întrucât în acest an ambasada a nominalizat deja un jurnalist care va pleca în China în luna mai; este vorba despre Andrei Ando”, a spus Lizica Mihuț.

Președinta CRC Arad a enumerat tot ca pe o realizare deosebită deschiderea cursurilor de limba chineză la Universitatea de Vest Vasile Goldiș. „Noi, Casa Româno-Chineză Arad, salutăm inițiativa deschiderii de cursuri de limbă chineză la UVVG. Inițiativa UVVG merită tot respectul întrucât crează o punte în plus pentru o mai bună cunoaștere reciprocă”, a spus Lizica Mihuț.

Alături de Lizica Mihuț s-au aflat, ca de obicei, doi dintre cei mai valoroși colaboratori ai săi: Lajos Notaros și Ioan Matiuț, ambii având contribuții demne de laudă în acest proiect tot mai accelerat care este Casa Româno-Chineză Arad.

Recomandările redacției