Dragnea îi furnizează muniţie lui Victor Ponta

0
114

La multele gafe pe care le-a făcut Liviu Dragnea, aducând partidul la cota de avarie în privinţa popularităţii, se mai adaugă una: excluderea de pe lista pentru europarlamentare a lui Ioan Mircea Paşcu, unul dintre cei mai respectaţi europarlamentari români. Ioan Mircea Paşcu este nici mai mult nici mai puţin decât vicepreşedinte al Parlamentului European, a avut, de-a lungul mandatului numeroase intervenţii şi opinii de bun simţ pe probleme importante, dar, mai ales, a reprezentat România cu demnitate. Cel mai probabil, Ioan Mircea Paşcu a căzut victimă bunelor sale relaţii cu Corina Creţu, pe care Dragnea deasemenea a mazilit-o, în ciuda faptului că este comisar european în exerciţiu. Corina Creţu chiar s-a zbătut să aducă fonduri europene în România, a avertizat de sute de ori guvernul să facă demersurile necesare pentru alocarea acestora, dar pur şi simplu nu a avut cu cine vorbi, doar pentru că Dragnea a decis, nu se ştie din ce motive, că România nu are nevoie de fonduri europene, că va realiza proiectele din fonduri proprii. Aşa s-au dus pe apa sâmbetei spitalele regionale, unul dintre punctele forte ale programului de guvernare pe baza căruia PSD susţine că a câştigat alegerile.
Din cauza lui Dragnea, care a pustiit totul în jurul său, schimbând guverne şi miniştri pe bandă rulantă, doar pentru ca el să păstreze puterea în partid, PSD a pierdut o mulţime de oameni valoroşi, care, fiindcă nu mai avea altă cale, s-au îndreptat spre partidul lui Victor Ponta.  Care, pe bună dreptate, emite preten­ţii la intrarea în Parlamentul European. Putem să ne dăm seama pe ce se va axa campania lui Victor Ponta pentru alegerile europarlamentare. Parcă îi şi aud pe oamenii acestuia cum vor spune, la adunările publice din campanie, că Liviu Dragnea vrea să scoată România din Uniunea Europeană, că din acest motiv renunţă la un comisar european aflat în funcţie şi la un vicepreşedinte al Parlamentului European. Iar dacă mai spun că Suedia a cerut excluderea PSD din familia europeană a socialiştilor şi democraţilor, cireaşa este pusă pe tort. Sau, dacă vreţi, coliva pe colacul de pomană! Excluderea PSD va fi interpretată ca un prim pas spre excluderea României din Uniunea Europeană. Or, aşa cum am scris în repetate rânduri, românii vor să rămână în Uniunea Europeană, nu de dragul acesteia, ci din dorinţa de a putea merge să muncească în străinătate, să călătorească fără res­tric­ţii pe unde vor.
Voturile electoratului tradiţional al PSD se vor diviza dramatic, iar o parte zdravănă, suficientă pentru accederea fără probleme în Parlamentul European, va merge spre partidul lui Ponta. Pentru că, pur şi simplu, nu mai există alt partid socialist în România. Deja există o masă critică apreciabilă de alegători, aceia care de regulă au votat mai ales personalităţi apreciate pe plan local. Gabriela Firea, Mihai Tudose, Marian Neacşu, Victor Ponta, au fiecare electoratul propriu, care îi urmează oriunde s-ar duce. Pe scurt, dacă PSD va suferi o înfrângere umilitoare la alegerile europarlamentare, va fi exclusiv din cauza lui Dragnea, care a făcut ferfeniţă cel mai mare partid din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.