În timp ce multe drumuri judeţene şi chiar naţionale din ţară sunt pline de gropi şi de denivelări, un drum comunal care face legătura între Şepreuş, Apateu şi comuna bihoreană Batăr va pu­tea fi catalogat, fără nicio exagerare, ca un drum de cinci stele. Potrivit celor declarate de Aurel Bondor, primarul comunei Apateu, este vorba despre DC 133. Între Apateu şi limita cu judeţul Bihor drumul are 5,3 kilometri, iar între Şepreuş şi Apateu, 5,5 kilometri. „În momentul de faţă se lucrează la un proiect de mo­dernizare a DC 133. Pe raza comunei noastre drumul care porneşte din centrul localităţii Apateu are 5,3 kilometri, iar cinci kilometri au fost deja asfaltaţi. Acum se fac ultrimele lucrări şi urmează să facem recepţia. Este vorba despre un proiect finanţat de Guvernul României, prin PNDL, în valoare de un milion de euro. Aceasta este suma alocată lucrărilor de pe raza comunei Apateu. Pentru fiecare comună făcându-se alocări separate”, susţine Bondor.
Asfaltarea DC 133 reprezintă un proiect mai mult decât bi­nevenit pentru locuitorii zonei. Asta, în condiţiile în care, până acum, fiind vorba despre un drum de pământ, era impropriu pentru circulaţia maşinilor. Astfel încât, toţi localnicii care doreau să ajungă în comuna vecină din judeţul Bihor, trebuiau să treacă prin Berechiu, ceea ce însemna un ocol de 13 kilometri. De asemenea, distanţa dintre Apateu şi Şepreuş s-a scurtat cu aproximativ 18 de kilometri. În plus, drumul este de mare ajutor pentru proprietarii de terenuri agricole, pentru că astfel li se uşurează accesul la parcele. „Proiectul a fost început în 2007, dar abia acum reuşim să-l finalizăm din cauză că au fost ani în care am avut probleme legate de finanţare. Între noi şi Şepreuş sunt doar şapte kilometri. Dintr-o comună în alta se văd bisericile, dar pentru ca noi să ajungem la Şepreuş, iar cei de acolo la noi, trebuia să parcurgem 25 de kilometri. Avem o colaborare extraordinară cu Şepreuşul, iar locuitorii comunei noastre merg periodic acolo. Oamenii din Apateu merg la piaţă la Şepreuş, celăţenii din Şepreuş vin la noi la piaţă şi aşa mai departe”, a mai spus primarul.

În încheiere mai trebuie menţionat că din 2004, de când a fost ales Aurel Bondor în funcţia de primar, în comună au intrat cinci milioane de euro, din fonduri europene şi guvernamentale sub formă de investiţii în infrastructură.

Recomandările redacției