Drumul care face legătura între Ineu și Schitul Tămand a fost inaugurat în prezența IPS Timotei Seviciu

0
223

În Duminica a 7-a după Paşti, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent în mijlocul obştii monahale de maici, a preoţilor şi credincioşilor din Părţile Ineului. În dimineaţa zilei, Chiriarhul arădean, a săvârşit o slujbă de binecuvântare cu prilejul inaugurării drumului asfaltat ce leagă Oraşul Ineu de Schitul Tămand, în prezenţa președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a primarului Orașului Ineu, Călin Abrudan, a fostului senator Traian Igaş şi a credincioşilor  prezenţi.
După aceasta, Ierarhul  a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi. Din sobor au făcut parte şi părintele arhim. Nestor Iovan, de la Mănăstirea Hodoş-Bodrog, protos. Teoctist Bălana, de la Mănăstirea Feredeu, pr. Iacob Bupte, pr. Iulian Botezatu, Parohia Şiria, pr. Ciprian Tripa, duhovnicul schitului, arhid. Tiberiu Ardelean.
Cuvântul de învăţătură adresat de către Chiriarh cu acest prilej a fost despre ,,Calea vieţii” (cf.citirilor scripturistice: Fp. Ap. 20; Ioan 17), îndemnând la a cugeta asupra drumurilor vieţii în latura spirituală, în vederea mântuirii, credinciosul urmând dreapta călăuzire a Bisericii, Mântuitorul Însuşi fiind Calea, Adevărul şi Viaţa, a amintit Înaltpreasfinţia Sa.
Monahia Serafima Ciorba, stareţa schitului, a oferit tuturor celor prezenţi o agapă creştinească în cinstea acestui eveniment.
Schitul Tămand a fost înfiinţat în anul 2009, cu binecuvântarea şi prin purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei, pe terenul primit de către Arhiepiscopia Aradului din partea Consiliului Judeţean Arad, în urma desfiinţării Spitalului social de bătrâni, care a funcţionat aici, însă nu exista un drum asfaltat. În urma repartizării sumelor defalcate din TVA către administrațiile locale, un beneficiar al acestor fonduri a fost şi drumul comunal care leagă orașul Ineu de Schitul Tămand. Lucrările de reparație pe o lungime de aproximativ patru kilometri s-a derulat sub supravegherea administrației locale din Ineu în frunte cu primarul Călin Abrudan, care au beneficiat de 130.000 RON din partea Consiliului Judeţean Arad pentru această lucrare (de pietruire, balastare, consolidare şi asfaltare). De aceste lucrări vor beneficia atât vieţuitoarele schitului cât și sutele de credincioși care în duminici și sărbători participă la sfintele slujbe de la Schit și nu în ultimul rând proprietarii terenurilor din zonă.
Protos. Iustin Popovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.