După condamnarea definitivă primită pentru că l-a împușcat pe Jiva, Valentin Tamaș e de negăsit!

0
399

Braconierul Tamaș și-a luat tălpășița, când să fie pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei. Vom sta cu ochii pe următoarele mail-uri de la Frontieră să vedem dacă și fuge din țară. Valentin Tamaș a fost condamnat, luni, definitiv pentru tentativă de omor, nerespec­ta­rea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept la opt ani de închi­soare, după ce l-a împușcat pe paznicul de vânătoare Sorin Jiva.
În ziarul nostru de ieri scriam că la Curtea de Apel Timișoara, au fost pro­nunțate condamnările definitive în ca-zul pădurarului Sorin Jiva, care a fost îm­pușcat în timp ce patrula în pădure
la Brazii. Astfel, Valentin Tamaș condamnat în primă instanță la șase ani de închisoare pentru tentativă la infracți­une de omor, a „primit” opt ani de închisoare, în vreme ce Claudiu Bodea a primit o pedeapsă cu suspendare, mai exact „amânarea executării pedepsei” pe durata unui termen de supraveghere de doi ani, pentru mărturie mincinoasă. Călin Surda, al treilea inculpat din dosar, a scăpat doar cu confiscarea anumitor bunuri.
Aminim că, în luna martie 2017, un pădurar a fost împușcat, de braconieri la Gurahonț. Acesta a fost atacat cu focuri de armă de cel puțin două per-soane, care l-au împușcat din față și din spate. Agresorii au reușit să fugă în pădure. Pădurarul Jiva a fost găsit cu răni în zona umărului și a piciorului, de săteni.
El a fost împuşcat, în timpul nopții, când se afla la serviciu, de braconierii pe care i-a prins că participau la o vânătoare ilegală. Totul s-a întâmplat pe raza comunei Brazii, într-o pădure care aparţine de Ocolul Silvic Gurahonţ. Pădurarul în vârstă de 44 de ani suprave­ghea zona, când a descoperit grupul de braconieri. Speriați că au fost prinși, aceștia au început să tragă în bărbat, nimerindu-l de mai multe ori, în zona
toracică și în picior. Și mașina pădura­rului a fost avariată de focurile de armă ale braconierilor. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Arad, de unde a fost transferat la Secţia Chirur­gie a Spitalului Municipal Timişoara. Doi suspecți au fost reținuți, între care Valentin Tamaș a fost și arestat preventiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.