Echipa de rugby a Aradului are gânduri de play-off în noua stagiune de Divizia A

0
60

O nouă stagiune a Diviziei A la rugby pornește la drum în weekend, iar la startul ei se prezintă pentru al șaselea an consecutiv și CS Universitatea. Vremurile în care Aradul era punct important pe harta sportului cu balonul oval românesc au apus odată cu retragerea firmei Contor Zenner și a „migrării” omului de afaceri Dan Dinu la Timișoara. Fără posibilitatea unei salarizări propice performanței nivelul rămâne unul destul de scăzut, fără gânduri de promovare.
Obiectivul noii stagiuni rămâne calificarea în play-off, deși, la ce achiziții au făcut câteva dintre partenerele de întrecere, e greu de crezut că se va ajunge acolo. În schimb, CS Universitatea a fost din nou întinerită cu trei jucători timi­șoreni: Paul Perici (demi), Nizar Faraoussi (centru) și Laurențiu Roșian (pilier) și doi arădeni, Andrei Țuca (pilier) și Marius Clegs (aripă).
În rest, lotul e format în mare parte din aceiași jucători, mai puțin jucătorii de trei sferturi, Ilie Tiron și Răvan Borș. „Sunt și eu utist, dar asta nu înseamnă că alte echipe din Arad nu ar trebui ajutate. Cu ocazia turneului de rugby în 7 pe care l-am organizat în vară la Arad,  am solicitat și noi din partea Primăriei niște băncuțe și umbreluțe, pe care aceasta le avea în dotare, dar nimeni nu ne-a băgat în seamă. În rest, ne lăudăm cu existența a 200 de mii de locuri de muncă în zona industrială, dar niciuna dintre firmele beneficiare nu dau un leu la sport. Asta e, ne conti­nuăm parcursul cum putem mai bine, cu băieți tineri, plătiți simbolic, încercând să compensăm prin muncă și talent ceea ce au alte echipe din Divizia A, jucători cu o carte de vizită în spate, plătiți pe măsură. La rugby în 7, am pierdut locul 4 la esaveraj, practic ne mai lipseau doar două puncte, sperăm – însă – să ne revanșem în campionatul regulat. Începem cu o deplasare lungă și grea, la Năvodari, pe terenul uneia dintre echipele ce se vor bate – probabil – la promovare, alături de Tomitanii sau Buzău”, a precizat Marian Grindei, antrenor și jucător la CS Universitatea. „Din păcate, până nu rezolvăm problema salarizării, nu puteam ataca Superliga. Con­dițiile de deplasare și pregătire sunt la nivelul forțelor rugby-ului românesc, dar lipsește partea privată, care să asigure salariile unor jucători de va­loare, care se concentrează doar pe sport, nu și pe siguranța zilei de mâine”, a completat și Ovidiu Șerban, președintele clubului ară­dean.
Programul turului pentru echipa arădeană de rugby arată astfel:
30 septembrie: CS Năvodari – CS U Arad
7 octombrie: CS U Arad – Gloria Buzău
14 octombrie: Știința Petroșani – CS U Arad
21 octombrie: CS U Arad – Rugby Club Bârlad
28 octombrie: RCM Galați – CS U Arad
4 noiembrie: CS U Arad – Bucovina Suceava
11 noiembrie: Tomitanii Constanța – CS U Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.