Iarna și-a făcut serios simțită prezența și în județul Arad, din punct de vedere al zăpezii. Prin unele zone, unde a nins serios, a fost nevoie de intervenția drumarilor. Aceștia au fost nevoiți să acționeze cu utilajele de deszăpezire, echipate cu mecanisme pentru înlăturarea zăpezii de pe carosabil și răspândirea materialului antiderapant, nisip și sare. Sunt utilaje de care Inteco Holding nu duce lipsă. De altfel, cunoscută firmă arădeană dispune de o serie de utilaje performanțe, atât pentru deszăpezire, cât și pentru construcții și agricultură. În ceea ce privește deszăpezirea, reprezentanții societății susțin că echipele de intervenție sunt pregătite pentru o iarnă care nu se anunță blândă. „Societatea noastră a câștigat licitația pentru deszăpezirea drumurilor județene pe 930 de kilometri. Atunci când ieșim din bază, o facem conform solicitării care ni se face și cu numărul de autospeciale și încărcătoare frontale care ni se cere”, susține omul de afaceri Ovidiu Palcu, patronul Inteco Holding. Inginerul Cosmin Gligor, directorul Inteco Holding a ținut să precizeze că reprezentanții Consiliului Județean au cerut societății să iasă pe teren, pe 1 Decembrie, cu mai multe încărcătoare decât autospeciale. „Dar este curios ceva. Ordinul Consiliului Județean a fost să ieșim în data de 1.12.2017 cu un număr de zece autospeciale și 15 încărcătoare frontale, în condițiile în care aceste încărcătoare nu sunt echipate pentru deszăpezire. Poate dumneavoastră vă gândiți la o soluție pentru a folosi mai mult încărcătoarele decât autospecialele. Noi avem în mod constant 30 de autospeciale și 21 de încărcătoare pe care le punem la dispoziția Consiliului Județean”, susține Cosmin Gligor. În continuare, acesta spune că utilajele solicitate nu pot face față pentru a curăța, la timp, toate drumurile care trebuiau deszăpezite. „Trebuie să știți că având în vedere utilajele solicitate, nu putem face față pe toate drumurile județene pe care trebuie să le deszăpezim. În această situație vom interveni pe drumurile principale ale județului, iar pe celelalte tronsoane, unde sunt probleme, vor fi deszăpezite după ce vom curăța rutele principale”, a mai spus Gligor.
Din punctul nostru de vedere este greu de înțeles faptul că CJA nu se folosește de toate utilajele prevăzute în contract, riscând astfel ca drumurile să rămână acoperite de zăpadă.
De menționat însă, că în timpul ninsorii am avut ocazia să vedem în zona Cărand-Cermei-Șepreuș că drumul a fost negru, semn că echipajele Inteco Holding și-au făcut datoria cum scrie la carte. În plus, chiar primarul comunei Șepreuș ne spunea că a văzut utilajele de deszăpezire care interveneau noaptea pe carosabil.
Încercăm să finalizăm ce ne-am propus pentru anul 2017
În continuare, trebuie spus că reprezentanții Inteco Holding
susțin că acum își propun să finalizeze tot ceea ce au plănuit să facă în anul acesta, având în vedere că noul an bate la ușă. „În cazul unor lucrări, pe timp de iarnă mai mult cheltuim decât câștigăm, astfel încât acum ne propunem doar să terminăm ce am plănuit să facem anul acesta. Restul rămâne pentru anul viitor”, afirmă directorul Cosmin Gligor. Potrivit reprezentanților Inteco Holding, în 2018 urmează să se facă asfaltări în comuna Buteni, dar și la Ineu și Bârzava și să continue lucrările prevăzute în contractul aflat în desfășurare în Ucraina. „În această perioadă avem o lucrare care se pregătește la Păulian, comuna Buteni, unde avem de asfaltat multe străzi”, a mai spus directorul.
După terminarea documentării pe care am făcut-o la sediul firmei, ne-am deplasat la punctul de lucru din Păulian, unde utilajele erau în plină acțiune, deși vremea era mai răcoroasă.Localnicii sunt plini de speranță acum, având în vedere că prin zonă umblă vorba că Inteco Holding face lucrări de calitate. „Din câte am auzit, la primăvară vom avea asfalt și pe străduțe. Pe toți cei de la Inteco Holding îi vedem oameni cooperanți. Îi rugăm doar să aibă în vedere și accesele în gospodării și ceea ce mai trebuie făcut din partea lor. Știm însă că pe unde a lucrat această firmă, s-a vorbit numai de bine la adresa patronului și la adresa calității lucrărilor făcute”, susține un localnic.

Recomandările redacției