Edilul din Secusigiu, atrage atenția investitorilor din zonă asupra potențialului consătenilor săi

0
191

primar Secusigiu

Un aspect important al acestei perioade, mai ales în comunitățile mici, este acela al măririi numărului localnicilor care să aibă acces la un loc de muncă: fie la o investiție locală, fie la firme aflate în proximitatea respectivei comunități.

Este și cazul comunei Secusigiu care, de la darea în folosință a podului peste Mureș, de la Pecica a cunoscut o oarecare revigorare în acest sens.

Primul edil al comunei, Ilie Cheșa s-a mișcat repede și a luat legătura cu o serie de investitori pentru a atrage în zonă, inițiativă pe care o continuă și în această perioadă.

„Imediat ce podul a fost circulabil, am avut o serie de întâlniri cu unii investitori din zona la care până atunci n-am avut acces rapid: am numit aici zona orașului Pecica, chiar a Zonei Industriale din vestul Aradului dar și a acelora din județul Timiș cărora li s-a scurtat drumul spre vamă – drum ce trece acum prin toate satele comunei noastre: Sânpetru German, Secusigiu, Munar, Satu Mare. Am atras atenția asupra aspectului că avem și noi oameni calificați și ar fi reciproc avantajos să se facă recrutări și din zona comunei noastre. Rezultatul a fost că imediat câteva zeci de localnice și-au găsit loc de muncă în domeniul textilelor și mai mulți localnici în domeniul meșteșugăresc precum: brutărie, tâmplărie, servicii etc. De asemenea, tinerii pot ajunge rapid la Pecica pentru a învăța o meserie la Școala Profesională de aici și deci vor avea posibilitatea să aibe cât mai repede un loc de muncă. Tendința aceasta a continuat, noi am mai avut și alte întâlniri de acest fel și cu alți investitori în diferite domenii de activitate: fie pentru al propune să facă investiții noi în comuna noastră, fie pentru a face angajări dintre localnicii comunei noastre“ ne spunea primarul din Secusigiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.