stiintaCea de-a VII-a ediţie a Festivalului Ştiinţei, care a avut loc vineri, la Şcoala Gimnazială Aurel Vlaicu Arad, a fost organizată de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad, Ministerul Educaţiei Naţionale, Primăria Municipiului Arad, Asociaţia Edu­- caţio, Şcoala Gimnazială Aurel Vlaicu şi Casa Corpului Didactic Alexandru Gavra Arad.
Deschiderea, moderată de sufletul acestui eveniment, prof. Ioan Stan, inspector de specialitate la IŞJ Arad, a fost onorată de participarea prof. Claudius Mladin, inspector şcolar general la I.Ş.J. Arad, Glad Varga, consilier local, reprezentanţi ai universităţilor invitate – care au făcut o convingătoare „pledoarie pentru ştiinţă”.
Participanţii – într-un număr impresionant – au vizitat apoi cele 41 de standuri şi au asistat la experimente care de care mai interesante şi mai spectaculoase, precum: „Sticla plutitoare”, „Spuma magică”, „Tornada”, „Deplasarea pe strat de fluid”, „Zburătorul”, „Berbecul hidraulic”, „Naftalina săltăreaţă”, „Circuitul electric pe hârtie”, „Baloanele buclucaşe”, „Lumina între iluzie şi adevăr”, „Acul plutitor”, „Submarinul”, „Vulcanul noroios”, „Oul magic”, „Imagini multiple în oglinzi”.
Un moment de sărbătoare
Conform unuia dintre profesorii participanţi, Festivalul  Ştiinţei a ajuns să reprezinte un moment de sărbătoare pentru învăţământul arădean.
„De şapte ani, Festivalul Ştiinţei este un prilej de schimb de experienţă atât intre elevi cât şi între profesorii de fizică, chimie, biologie. Cu fiecare ediţie, expe- rimentele prezentate de elevi sunt tot mai interesante, tot mai ingenioase şi prezentarea lor tot mai profundă. Este un moment de sărbătoare atât pentru profesorii de ştiinţe exacte cât şi pentru întreg învăţământul arădean, mai ales ca festivalul este onorat de nume mari din învăţământul universitar românesc, dar şi de şcoli din Ungaria.  Peste 175 de elevi şi studenţi, pasionaţi de ştiinţă, alături de    dascălii lor,  au prezentat expe- rimente interactive de fizică, chimie, biologie,  informatică şi tehnologie“, ne-a declarat prof. Petronela Ioja, profesoară de fizică la Colegiul Naţional Vasile Goldiş Arad.
La această ediţie au participat, alături de colegii lor mai mici, studenţi de la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, Universitatea de Vest Timişoara – Facultatea de Fizică şi Facultatea de Chimie si geografie; Universitatea Politehnică Timişoara – Facultatea de Mecanică şi Facultatea de Electrotehnică şi Electroenergetică, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca – Facultatea de Fizică.

Recomandările redacției