Elevii de la Păuliș și Sâmbăteni au fost instruiți de SVSU Păuliş

0
137

informare pompieri PaulisO inițiativă interesantă a început să fie realizată încă din anul 2011 de către Inspectoratul Gene­ral pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, în cadrul instituției, având în vedere situațiile deosebite în care Inspectoratul acționează, s-a declarat ca „fiecare zi de marţi care se suprapune cu data de 13, să fie declarată drept Ziua Informării Preventive“. Ca atare, în această zi se vor  realiza diverse informări specifice acestui domeniu în anumite zone ale societății civile. Ținând cont de cele prezentate mai sus, deoarece în această lună data de 13 a căzut tocmai într-o zi de marți, s-a inițiat o asfel de acțiune.
Astfel, după cum ne-a precizat primarul comunei Păuliș, profesorul Petru Nicoară „ieri, Serviciul Vo­luntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Păuliş a organizat acţiuni specifice atât la Şcoala Gimnazială Păuliş cât și la Şcoa­la Gimnazială «Sabin Manuilă» Sâmbăteni“.
În cadrul acestora, după cum preciza și referentul SVSU Păuliş s-a discutat cu elevii „despre efectele ce pot fi produse în situa­ţiile de urgenţă. De asemenea, s-au împărţit pliante cu teme utile în viața de zi cu zi a comunității locale precum: prevenirea diverselor incendii în sezonul de primăvară; ce măsuri vitale trebuie luate în situaţii de urgenţă; ce măsuri trebuie luate pentru combaterea incendiilor la mirişti, de vegetaţie uscată şi privitaore la fondul forestier“, acesta fiind și cel care a coordonat întreaga acțiune de informare, alături de responsabilii PSI de la cele două şcoli, bine-nțeles.
Ar mai fi de adăugat și că „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă planifică şi desfăşoară inspecţii, controale şi verificări de prevenire, desfăşoară activităţii de informare publică în şcoli, participă la elaborarea şi derularea programelor Serviciilor Voluntare de Urgenţă, execută cu forţe proprii sau cu voluntari operaţiuni de înştiinţare, avertizare, alarmare, alertare şi recunoaştere“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.