Emiratele Arabe Unite suplimentează producţia de petrol

0
171

Emiratele Arabe Unite (EAU) au început creşterea producţiei de petrol de la un nou câmp petrolifer offshore (pe mare), având ca ţintă de producţie cifra de trei milioane de barili pe zi, relatează Mediafax.

Creşterea producţiei are loc la câmpul petrolifer Umm Lulu, care în luna august a produs 30.000 de barili pe zi. Potrivit S&P Global Platts, producţia ar urma să crească până la 75.000 de barili pe zi. Cele mai recente date ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) arată că Emiratele Arabe Unite au suplimentat deja producţia cu 69.200 de barili pe zi, încă din luna iulie. Prin urmare, o majorare a producţiei câmpului petrolifer Umm Lulu cu 45.000 de barili ar duce totalul de petrol suplimentar zilnic la 144.200 de barili.

Evoluţia din Emirate are loc simultan cu o creştere a producţiei din Arabia Saudită. În luna august, S&P Global Platts, citând o sursă din cadrul OPEC, a raportat o cantitate suplimentară de petrol saudit de 136.000 de barili pe zi – ceea ce a dus totalul la 10,4 milioane de barili pe zi. În plus, marţi, compania energetică saudită Aramco a anunţat formarea unui parteneriat cu Baker Hughes pentru creşterea capacităţii de producţie a câmpului petrolier Marjan, având în grafic şi expansiunea altor două câmpuri – Zuluf şi Berri.

Şi Irakul a crescut producţia de petrol. Tot conform S&P Global Platts, exporturile estimate ale Irakului au ajuns, în luna august, la puţin peste patru de milioane de barili pe zi.

Conform datelor oferite de OPEC pentru 2017, Emiratele Arabe Unite au avut o producţie totală de peste 2,9 milioane de barili pe zi. British Petroleum (BP) arată, însă, o producţie de 3,9 milioane de barili pe zi. Potrivit Administraţiei Americane pentru Informaţii în Domeniul Energiei (EIA), Emiratele Arabe Unite este al şaselea producător din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.