Este naționalismul, în mod automat, antieuropean?

0
101

Îmi aduc aminte, recunosc, cu o doză de nostalgie, de discuțiile pe care le aveam cu Mihail Neamțu, pe vremea când era preșe­dinte al Partidului Noua Republică. Fostul adept al legionarismului, nu cel al lui Horia Sima, ci al vechii gărzi a Căpitanului Codreanu, ar fi putut să devină un om politic de marcă al României, dar a fost aruncat în focul luptei politice mult prea devreme, pe când era necopt și nu avea suficientă experiență pentru a deveni ceea ce se numește un om de stat. Indiscutabil, era și, cred, un naționalist, un patriot, dar și un european convins. Și-a afiliat partidul la AECR, gru­pul conservatorilor reformiști, fără să-și dea seama că, de fapt, această denumire, aceas­tă formațiune, nu este altceva decât o găselniță a unui grup de interese, alcătuit din oameni repudiați de către familiile politice tradiționale. Mihail Neamțu a dat cu capul de pragul de sus abia în momentul în care s-a trezit că familia politică europeană în care a intrat îi cere să susțină căsătoria între homosexuali, să susțină introducerea actelor de identitate ale unui individ, pe care, în loc de „mamă” și „tată” să se scrie „părinte A și părinte B”, inițiativă împotriva căreia el și partidul său, înainte de a fi membru AECR, lansaseră atacuri devastatoare, vorba știriștilor de pe site-uri!
Dar, nu despre Mihail Neamțu vreau să vorbim în acest articol, ci despre ciudățenia europeană care permite accesul unor partide declarate antieuropene în Parlamentul European.  La o conferință de presă, la Arad, Mihail Neamțu avertiza asupra pericolului de înmulțire a forțelor antieuropene care acced în Parlamentul European. Culmea, pe baza unor mesaje profund antieuropene, în care se sublinia reprimarea de către Uniunea Europeană a identităților și valorilor naționale! Poate că nu mi-ași fi adus aminte de discuțiile cu Mihail Neamțu dacă nu ași fi aflat că fugarul Sebastian Ghiță va fi unul dintre candidații Partidului România Unită la alegerile europarlamentare. Și nu orice candidat, ci primul pe listă!
„Sebastian Ghiță, românul care a lovit la temelia noii Securități, care a devoalat Sistemul și unitatea «de elită» a DNA, care a militat pentru o Românie a românilor și care a devenit țintă și e hăituit pentru că a avut curajul de a spune adevărul, deschide lista candidaților PRU la alegerile europarlamentare”, se arată într-o po­stare de pe pagina de Facebook a PRU.
Este absolut uluitor! Sebastian Ghiță, ca să fie clar pentru toată lumea, nu a lovit nicio temelie, a lovit doar în tabăra serviciilor care l-au lăsat baltă, care considera că a prins prea mult cheag și are pretenții de șefie în servicile din care făcea parte. A avut și el curaj abia după ce Kovesi a primit ordin să-l facă praf pe valetul care începuse să creadă că poate deveni șef, că, în virtutea unor secrete la care avusese acces, ar putea să schimbe paradigma, să nu mai fie el cel care o servește pe pupila lui Băsescu, Zeus, cu șoric și vin nobil, ci invers! Dacă ar fi avut cu adevărat curaj, ar fi spus toate aces­tea înainte de a i se deschide procese penale, înainte de a fi condamnat. Iar acum, dintr-o dată, devine naționalist!
Citiți și vă cruciți: „Cine vreți să vorbească în numele românilor? Străinii? Voi candida pentru că o voce românească trebuie să se audă răspicat! Campania pentru europarlamentare nu e despre Europa, e despre noi, des­pre români. Ce teme vreau să abordăm în această campanie și la care să ne răspundă și slugile lui Soros de la Uniunea Scufundăm România: poziția față de imigranți. De ce nu dăm ce­tă­țenie românilor din Republica Mol­dova? România este creștină, nu um­plem țara de moschei! Cine i-a permis lui Tudorel Toader să accepte ideea unui procuror european? Grupul infracțional organizat condus de Laura Codruța Kovesi a distrus elitele! Azi bandele Rezist sunt lăsate să atace judecători și miniștri și să se urce pe gardurile Parlamentului! România va fi o țară în care pământurile și pădurile vor trebui să revină Statului Român! România va fi o țară unde se vor naște copii români! Acum copiii români se nasc în străinătate! România va fi o țară unde românii vor bene­ficia de resursele solului și subsolului. Trebuie exploatate în interiorul Ro­mâniei, nu în beneficiul jefuitorulor străini! România își va exprima suveranitatea. Nu vreau să ajungem un ducat al luxemburghezilor de la Bruxelles! Strig din tot pieptul meu de român: Trăiască România Mare, Unită, Suverană!”.
Uluitor! Dacă ești împotriva Uniunii Europene, de ce ai vrea să fii europarlamentar? Crezi că vei putea schimba ceva din interior, sau nu vrei altceva decât să ajungi într-o poziție care îți va permite să înclini balanța spre una dintre taberele care se luptă pentru supremație în Uniunea Europeană? Dacă ai face asta în interesul țării tale, ai fi un erou, dar dacă o faci doar pentru tine nu ești altceva decât un profitor nenorocit, un gunoi, nicidecum un om de stat! Și, ca să închei: dacă această Uniune Europeană ar fi, într-adevăr, spre binele tuturor națiunilor care fac parte din ea, nu ar permite accesul niciunui partid antieuropean în Parlamentul European. Faptul că se acceptă această anomalie demonstrează că fiecare dintre marile puteri din Uniunea Europeană mizează pe sprijin parlamentar din partea unor slugi care, făcând pe naționaliștii în țările lor, obțin mandate de eurodeputați. Dacă Uniunea Europeană se va prăbuși ca un castel de cărți, în niciun caz nu va fi din cauza forțelor antieuropene, ci pentru că cei care au creat-o vor considera că și-au făcut plinul, așa că este timpul ca unealta uzată să fie aruncată la gunoi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.