Fenomenul banilor falşi ia amploare şi în judeţul nostru

0
52

În timp ce poliţiştii se feresc să vorbească sau nu vor să recunoască public, faptul că în vestul ţării sunt mii de bancnote false, pe reţelele de socializare apar tot mai multe informaţii, fotografii şi imagini video cu privire la prezenţa acestor bancnote de 10 lei, în circulaţie.

Mai mult, zeci de persoane care au descoperit aceste bancnote, preferă să le reintroducă în circulaţie, de teamă să nu fie trase la răspundere de poliţişti, care, oricum, nu vor să vorbească oficial, despre acest subiect, motivând că nu vor să creeze panică. Totuşi, fenomenul prezenţei banilor falşi a luat o amploare incredibilă, în ultimele zile.

Bancnotele de 10 lei, false, se deosebesc de cele adevărate prin culoare. Autorităţile sunt opace şi în a da explicaţii cu privire la celelalte elemente de siguranţă care să ajute populaţia să recunoască bancnotele, pentru că, spun ele, nu vor să le dea mai multe idei falsificatorilor. Totuşi, cei care fabrică aceste bancnote au suficiente informaţii încât să păcălească comercianţii şi poliţiştii din câteva judeţe.

Cristian Cotuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.